Afbeelding

SJC in de slotminuten naast Hollandia

Algemeen Sport

SJC wist dat Hollandia een technisch vaardige tegenstander en niet te onderschatten tegenstander had. Waar bovendien sinds kort clubicoon Ron van der Gracht als hoofdtrainer is aangesteld nadat in september trainer Jagdewsing terug trad. De coach heeft de zeer aanvallende speelwijze van weleer aangepast en speelde tegen SJC dan ook met een naar achteren leunend middenveld. Van waaruit steeds snelle aanvallende acties werden ondernomen.

Al heel snel ontstond er commotie omdat keeper Hoogervorst met rood werd weggestuurd nadat hij een opkomende spits net buiten de 16 had omarmd om erger te voorkomen. Gelukkig voor SJC kwam er overleg met scheidsrechter en grensrechter waaruit bleek dat aan deze wanhopige ingreep een buitenspelsituatie vooraf was gegaan, zodat Hoogervorst toch weer onder de lat mocht plaatsnemen.

Enkele minuten al kwam SJC via Chris Hoogervorst op voorsprong. Het leek de basis voor het behalen van drie punten maar dat zou anders uitpakken. Ook al omdat de zwartwitten deze middag bepaald hun niveau wisten te halen. Veelvuldige slordige acties en onnodig balverlies kenmerkten deze middag het optreden van SJC. En de snelle 1-1 daarvan een logisch gevolg. Linksback Delano Woud mocht van ver uithalen en de dalende bal verdween over een aan de grond genagelde Lex Hoogervorst in het doel. Doordat beide ploegen nu toch wat achterover leunde, zakte de wedstrijd weg naar bedenkelijk niveau. Na slechts een enkele doelpoging van de volledig geïsoleerd staande Tom Duindam en soms een slechts gevaarlijk ogende counter werd met die gelijke stand de rust gehaald. Na de rust had SJC de aftrap maar leed vervolgens direct balverlies. De snelle Dirk de Jong liet de SJC’ers zijn hielen zien, omzeilde handig de sliding van Wisselink en schoot zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong.

De winst leek gemakkelijk naar Hollandia te gaan. Maar SJC heeft dan altijd nog Tom Duindam die ver in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker scoorde.

‘We moeten echt beter’

Na afloop zei de spits blij te zijn met het ene punt maar had wel een toevoeging: ‘Het was zeker niet best en we moeten echt beter. Het lijkt nu een winstpunt maar we hebben de kans op drie punten laten liggen’.

Komende week gaat SJC naar Purmersteijn. De Noord-Hollanders staan verdedigend sterk en wonnen met 2-0 van Alcides. Zij hebben daardoor met de behaalde 29 punten een voorsprong van drie punten op SJC.