Logo denoordwijker.nl
De dames Ehrbeckner, Van Lammeren en Plettenberg (vlnr) zijn dit jaar alle drie honderd lentes jong. Hoewel niet écht voor hen bestemd, mochten ze ook een kussentje 'meepikken'.  | Foto: Ina Verblaauw.
De dames Ehrbeckner, Van Lammeren en Plettenberg (vlnr) zijn dit jaar alle drie honderd lentes jong. Hoewel niet écht voor hen bestemd, mochten ze ook een kussentje 'meepikken'. | Foto: Ina Verblaauw.

Driehonderd met z’n drieën

Dat het in Noordwijk goed toeven is, mag een understatement genoemd worden. Dat strand, zee en duinen goed zijn voor lijf en leden bewijzen deze hoogbejaarde dames, die graag wilden poseren met een fleurig knuffelkussen.

Door Ina Verblaauw

Want met deze zachte weldoeners lag het biljart van Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak vorige week bezaaid. De knuffelkussen werden uitgereikt aan alle bewoners. 

Monique Jägers, projectleider bij Welzijn Noordwijk heeft samen met vrijwilligers van Lekker FIT, de afgelopen weken keihard gewerkt om materiaal te verzamelen dat lekker aaibaar om hiermee kussens in elkaar te naaien. 

Als verrassing zit op elke kussen een zakje met daarin een gehaakte muis die lekker in de hand ligt. De muis is ontwikkeld door de Stichting Muis Jantje, die de muizen door heel Nederland gratis ter beschikking stelt voor mensen met dementie. De muizen hebben, voor gebruik, een uitgebreide veiligheidstest doorlopen en voldoen aan alle veiligheidseisen.

Menig nieuwsgierig bewoner kwam langs en wilde ook wel zo’n bijzonder knuffelkussen. En dat mocht. Sommige bewoners hadden direct een voorkeur voor een kleur, afbeelding of materiaal. Een enkeling kon niet kiezen en nam twee mee naar de kamer. De knuffelkussens zijn een mooi project waar heel veel mensen plezier aan beleven.

Meer berichten