Jan Passchier probeert Wouter Westgeest aan te spelen. | Foto Willem Zwanenburg.
Jan Passchier probeert Wouter Westgeest aan te spelen. | Foto Willem Zwanenburg.

Fluks komt tekort tegen Madjoe

Sport Sport

Afgelopen zaterdag traden de korfballers van Fluks aan tegen streekgenoot Madjoe uit Rijnsburg. Voor Fluks is dat na de verloren wedstrijd van vorige week pas het tweede optreden in de door corona ingekorte zaalcompetitie. In tegenstelling tot een treffen eerder dit seizoen (dat eindigde in 14-14) was Fluks ditmaal niet opgewassen tegen Madjoe en werd met ruime cijfers verloren (15-23).

De tribune in de zaal aan de Duinwetering zat vol met supporters van beide teams en neutrale toeschouwers die deze streekderby niet wilden missen. De start was voor Madjoe, dat snel wegliep naar 2-6. Fluks toonde veerkracht en knokte zich terug naar 6-6 (door o.a. 2 scores van Maurits van der Vos en een mooi afstandsschot van Sanne Koch). Maar zoals wel vaker deze wedstrijd was daarna de scherpte even weg en Madjoe nam wederom een 4 punten voorsprong. Verdedigend had Madjoe zijn zaakjes goed voor elkaar en aanvallend pakten zij veel rebounds waardoor ze lange aanvallen konden spelen. De stand bij rust was 7-11.

Fluks kwam opvallend snel terug uit de kleedkamer en op het veld werd verder overlegd over hoe het tij te keren. En de herstart was veelbelovend. Door scores van Jan Passchier, Sebastiaan Mud en Marlou Passchier leek het gat gedicht te kunnen worden. Maar daarna brak weer een sterke periode voor Madjoe aan. Aan Rijnsburgse zijde was Henk-Jan Blankert de grote man met 5 scores in korte periode (in totaal was hij 7 maal trefzeker). Madjoe had het Noordwijkse publiek stil gespeeld door fel en fysiek op het randje te spelen, en Fluks weinig kansen te gunnen. Dat Fluks deze wedstrijd opnieuw niet zuiver was vanaf de strafworpstip (3 missers) hielp niet. Het laatste kwartier liep Madjoe nog verder weg, en na een laatste score van Joek Kwakernaak zegevierde Madjoe met 15-23.

Fluks kwam duidelijk tekort tegen het fysieke sterkere Madjoe, waarbij opvallend vaak en tegentreffer geincasseerd werd onmiddellijk nadat er zelf gescoord was; dat is niet voor het eerst dit jaar en een punt van aandacht voor de komende wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd volgende week tegen koploper Sporting Badhoevedorp

Uit de krant