Werk aan de winkel voor Kees Zethof en de technische staf voor de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. | Foto: WS
Werk aan de winkel voor Kees Zethof en de technische staf voor de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. | Foto: WS

Vv Noordwijk volledig onderuit in Amsterdam

Sport Sport

In supporterskringen was men deze week positief. In de uitwedstrijd tegen het altijd hautaine Amsterdamse AFC moest nu eens afgerekend worden met het huidige uitwedstrijdensyndroom. Door op deze zonnige zaterdag de punten me naar Noordwijk te nemen. Maar de wens bleek opnieuw de vader van de gedachte. 

In Amsterdam werd de ploeg van Kees Zethof vanaf minuut één volledig overrompelt. Voor dat de verdediging zich goed had georganiseerd lag de 1-0 en de 2-0 al in het net. Het laatste doelpunt gescoord door Segun Owobowale ,die recentelijk nog voor Noordwijk uitkwam.

Voor alles wat Noordwijk was werd met name de 1e helft een tragedie. AFC was zowel tactisch als technisch heer en meester. En steeds opnieuw werd Noordwijk, op snelheid en snelheid van handelen, geklopt. En daardoor oogde het alsof de treffers achteloos werden weggegeven.

Maar de zichtbare wanhoop maakte duidelijk dat het machteloosheid betrof.

Noordwijk grossierde telkenmale in slordigheden, zowel verdedigend als aanvallend. En bovendien was het zo’n middag dat alle geluk ontbrak. De hatelijke 3-0 en de ergerlijke 4-0 na een onzinnige terugspeelbal, volgden daarom ook al snel. Noordwijk was opnieuw een geslagen uitspelende ploeg.

Teveel dragende spelers onder niveau

Na de rust bleek AFC wat gas terug te nemen en mede daardoor kon Noordwijk zich enigszins herpakken. De organisatie stond bovendien wat beter. Vertwijfeld werd geprobeerd om wat terug te doen maar erg succesvol werd dit niet. Er bleken deze middag teveel dragende spelers hun niveau niet te kunnen halen. En dat had tot gevolg dat AFC de bovenliggende ploeg bleef.

Het doelpunt dat verdediger Rietveld nog wist te forceren kon dan ook nauwelijks een eretreffer worden genoemd. Maar 4-1 maakte het uiteindelijk toch wat dragelijker.

Voor de Noordwijkse technische staf de opdracht om deze week orde op zaken te stellen. Want zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd. In Maassluis zal Excelsior het kind van de rekening dienen te worden van een strijdlustig Noordwijk dat nadrukkelijk wil afrekenen met het huidige uitwedstrijdensyndroom.

Uit de krant