Logo denoordwijker.nl
<p>De bewoners van WZC Jeroen werden verrast met knuffelkussens.</p>

De bewoners van WZC Jeroen werden verrast met knuffelkussens.

(Foto: Ina Verblaauw)

Knuffelkussens voor WZC Jeroen

Alle lieve attenties zijn van harte welkom in deze donkere tijden. Monique Jägers, projectleider van Sportief voor Werk ontwikkelde samen met deelnemers en vrijwilligers het project Knuffelkussen voor mensen met dementie. Fleurige kussen met allerlei veilige materialen. De naaimachines, stoffen en vulmaterialen werden geheel belangeloos ter beschikking gesteld.

Door Ina Verblaauw

Zo zijn er kussen waarop een stropdas is verwerkt, of een kussen met zacht aaibaar materiaal. Bijzonder aan de kussen is, dat er een zakje op zit dat open en dicht gaat met klittenband met daarin een gehaakte muis die lekker in de hand ligt en een staartje heeft waaraan gefriemeld kan worden. De muis is ontwikkeld door de Stichting Muis Jantje, die de muizen door heel Nederland geheel gratis ter beschikking stelt. De muizen moeten voldoen aan een aantal veiligheidseisen, voordat ze kunnen worden uitgereikt. 

Op het biljart in de ontmoetingsplek van het woonzorgcentrum werden de 50 kussen neergelegd. Dat wekte al meteen de nieuwsgierigheid van enkele bewoners, die er ook graag één wilde hebben. Het eerste kussen werd uitgereikt aan Cora Rovers, teamleider beschermd wonen en Petra van Beelen ergotherapeut. Zij waren blij met deze cadeaus, die meteen hun weg vonden naar de bewoners.

Meer berichten