Logo denoordwijker.nl
Het college wilde niet maar de politiek wil wel goedkeuring verlenen aan de ontwikkeling van 2 villa’s op deze shameplek.
Het college wilde niet maar de politiek wil wel goedkeuring verlenen aan de ontwikkeling van 2 villa’s op deze shameplek. (Foto: Wim Siemerink)
Politiek

Groen licht voor villa’s aan Prins Hendrikweg

Ondanks een negatief advies van het college van B&W bleken de politieke partijen eensgezind in hun standpunten over het verzoek een Noordwijker om een ontwerpbestemmingsplan goed te keuren voor een perceel aan de Prins Hendrikweg.

Het betreft een langlopend proces met als inzet het aantal te bouwen eenheden en de zichtlijnen naar Noordwijk Binnen. Waar in de vorige collegeperiode al over werd gesproken en door de gemeenteraad in 2018 al positief over werd geoordeeld. Toch kwam het plan wederom op tafel en het college stelde nu onverwacht voor om niet met de plannen in te stemmen. Het gaat dus om het slopen van de huidige woning die als shameplek te boek staat om vervolgens het perceel te splitsen en er de bouw van twee villa’s te realiseren. 

Gedurende de vergadering werd duidelijk dat de politieke partijen bij dit onderwerp eensgezind waren in hun oordeel dat hier het ontwerpbestemmingsplan wel moest worden goedgekeurd. Wethouder Alkemade legde zich hierbij al heel snel neer en zag kansen om al in de komende raadsvergadering tot besluit te kunnen komen. Dit om ongewenste vertraging alsnog te voorkomen. Hierbij lijken er echter wat formele addertjes onder het gras te liggen. Omdat er een collegebesluit aan te grondslag zou moeten liggen. Maar de positieve houding van de politiek bleek een geruststelling voor de initiatiefnemer en een langlopende kwestie lijkt nu toch zijn beslag te krijgen.

Meer berichten