Afbeelding

Zomerserie Orgelconcerten van start

Algemeen Cultuur

De Zomerserie Orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk bestaat al 84 jaar. Het concept is al die jaren gelijk gebleven: ‘Concerten door toporganisten op het fraaie Knipscheer-orgel’.

In de afgelopen decennia is het een goede gewoonte geworden minimaal één vrouwelijke organist een concert te laten geven. Zo komt op 5 augustus de zeer getalenteerde Italiaanse organiste Francesca Ajossa naar Noordwijk. Ondanks haar jeugd (22) heeft zij al een ervaring van jaren en haalde zij cum laude haar Mastersdiploma aan het Conservatorium in Rotterdam. Te horen en te zien (op het grote videoscherm).

Gerben Mourik heeft de eer het spits van de serie af te bijten. Gerben heeft na zijn opleiding aan het Brabants Conservatorium diverse masterclasses en vervolgopleidingen gevolgd bij toporganisten, waaronder Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.
Cursussen improvisatie volgde hij bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.

Gerben Mourik heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen centraal staan: het promoten van Nederlandse muziek en de kunst van het improviseren. Hij is stadsorganist van Oudewater en artistiek leider aan ‘de Stad Klundert’.

Het volledige programma van de Zomerserie:

Donderdag 15 juli         20.15 uur Gerben Mourik
Donderdag 22 juli         20.15 uur Bert den Hertog
Donderdag 29 juli         20.15 uur Kees van Eersel
Donderdag 5 augustus 20.15 uur Francesca Ajossa         
Donderdag 12 augustus 20.15 uur Hayo Boerema (m.m.v. dubbelkwartet Laurenscantorij met Orgelmis van J.S. Bach) 
Donderdag 19 augustus 20.15 uur Jaco van Leeuwen

De toegangsprijs is € 7,00 (Vrienden Muziek in Jeroen: € 5,00). Kaarten kunnen uitsluitend digitaal worden gekocht via www.muziekinjeroen.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant