Logo denoordwijker.nl
<p>Trainer Marcel IJzendoorn bevestigt met een handdruk de overeenkomst met SJC.&nbsp;</p>

Trainer Marcel IJzendoorn bevestigt met een handdruk de overeenkomst met SJC. 

(Foto: Maria Oskam)
Sport

SJC verlengt samenwerking met Marcel IJzendoorn

Naar het zich laat aanzien gaat het voetbalseizoen voor hoofdklasser SJC op 29 augustus van start. Bij SJC zal trainer Marcel IJzendoorn ook komend seizoen weer actief zijn als trainer/coach. Op donderdag 17 juni werd onder zomerse omstandigheden, op de middenstip van het huidige hoofdveld, het contract voor het komend seizoen officieel ondertekend.

De samenwerking met Marcel IJzendoorn is door de club, ondanks alle tegenslagen in de afgelopen anderhalf jaar, als zeer positief ervaren. De trainer, van origine keeper, past naar de mening van clubleiding erg goed, bij de club, de technische staf en vooral bij de huidige spelersgroep.

Marcel IJzendoorn begon zijn trainersloopbaan bij zusterclub VVSB. Hij kwam, na een periode Foreholte, naar de Lageweg. Waar hij op zijn eigen manier de SJC-waarden ‘passie, strijd en vriendschap’ in praktijk bracht.

Hybrideveld

Komend seizoen wordt voor SJC opnieuw en spannend jaar. Want dan staat niet alleen de ingebruikname van het nieuwe clubhuis in de agenda maar ook de overstap van het huidige hoofdveld naar het zogenaamde hybridevoetbalveld dat is gesitueerd aan de Noordzijde van het nieuwe complex. Een hybrideveld heeft een mat die bestaat uit een combinatie van kunstgras en natuurgras met de mogelijkheid om het veld veelvuldig te gebruiken, zonder dat dit direct ten koste gaat van de grasmat. De kunstgrasvezels die in het veld worden aangebracht bieden stabiliteit en voorkomen dat hele plaggen of zoden in het veld worden losgetrapt.

Hoe en wanneer de overstap naar dit veld wordt gemaakt is nu nog niet bekend. Wel is inmiddels de aanleg ervan ter hand genomen en zijn de contouren inmiddels duidelijk zichtbaar.

Inmiddels is de selectie voor volgend seizoen bij elkaar geweest om goede afspraken te maken, de trainingsvoorwaarden vast te leggen en van de trainer te vernemen wat hij dit seizoen van hen verwacht. Namens SJC plaatsten voorzitter Herman Meijvogel en secretaris Michel Zwagerman hun handtekening onder het contract. Namens de club zei Meijvogel uit te zien naar de fijne samenwerking met Marcel IJzendoorn, zijn staf en de spelers.

Meer berichten