Afbeelding
Foto: PR

Snoezeltheater Droomdal feestelijk geopend

Algemeen

Het is feest op woonzorgpark Willem van den Bergh van ’s Heeren Loo. Want na jaren van plannen, fondsenwerven en bouwen werd Snoezeltheater Droomdal in het nieuwe gebouw Plein 6 geopend. De opening was feestelijk en iedereen ging gelijk met veel enthousiasme snoezelen 

Snoezelen - een samenvoeging van snuffelen en doezelen, een activiteit om met name mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking te activeren en laten ontspannen. Het snoezelen geeft een gevoel van geborgenheid en vrijheid en draagt bij aan meer kwaliteit van leven.  

Snoezeltheater Droomdal is een belevenis voor de zintuigen en een prachtige aanvulling op het bestaande dagbestedingsaanbod. De ruimte is kleurrijk en sfeervol en nodigt uit om van alles en nog wat te doen. Zo zijn er podia met waterbedden, muziekbedden en zachte matrassen om op te liggen en zijn er wandmatten om tegen aan te leunen. Ook is er een watermuur en ballenbad. Lichtprojecties en zachte bubbelgeluiden zorgen voor een vrolijke stemming.  

Het nieuwe Droomdal is tot stand gekomen dankzij giften van de Stichting Vrienden van Willem van den Bergh, Stichting Eekhoorn Leiden, Fonds1818, Stichting SFO, FNO en Fonds Kind en Handicap.  

Uit de krant