Lopend vuur in Noordwijk Binnen
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Kort nieuws

Lopend vuur in Noordwijk Binnen

Zaterdag 13 maart van 14.30 tot 16.00 uur is er een wake op het plein tussen het gemeentehuis en de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen om aandacht te vragen voor een humaan migratiebeleid. Er zijn diverse sprekers. De muziek wordt verzorgd door Frans en Sietske Hoogeveen.

Van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuurtje door Nederland. Overal in het land vinden wakes plaats of lopen mensen een afstand om aandacht te vragen voor een humaan migratiebeleid. Vanuit o.a. Delfzijl, Dokkum, Nuenen, Groningen en Roermond wordt er gelopen naar onze regeringsstad Den Haag.

In september 2020 brandde een van de vluchtelingenkampen, het kamp Moria op Lesbos, volledig af. In natte tenten, met onvoldoende sanitair en te weinig eten proberen duizenden vluchtelingen, onder wie veel kinderen, de winter door te komen. De leefomstandigheden in de vluchtelingenkampen op de eilanden zijn erbarmelijk.

De Griekse overheid heeft meerdere malen aangegeven deze situatie niet meer onder controle te hebben. Al in september 2019 heeft zij de andere Europese landen om hulp gevraagd. Deze hulp is niet geboden.

Nu vragen 13 humanitaire organisaties in Nederland het kabinet om te helpen. Ze vragen om zo snel mogelijk 500 kwetsbare kinderen opvang te bieden in Nederland. De regering besloot tot nu toe 100 vluchtelingen uit Griekenland op te vangen, waarvan 50 minderjarigen en 50 personen in gezinsverband. Dit is op dit moment nog niet gerealiseerd. We dringen er op aan dat de regering de mensen in Griekenland een helpende hand biedt en wel op korte termijn deze 500 mensen laat overkomen. Help mee met een humaan migratiebeleid tot stand te laten komen. 

Facebook: www.facebook.com/Lopend-vuur-100133092150008

Meer berichten