Demi van Duin tekende voor 2 treffers. | Foto: PR

Fluks doet goede zaken in race om promotie

Algemeen Sport

Dit weekend ging Fluks in Rotterdam op bezoek bij Nikantes. Eerder in deze hielden deze teams elkaar op een gelijkspel (17-17). Nikantes maakte ook nog kans om te promoveren als er van Fluks gewonnen werd. Met de stand van de vorige wedstrijd in het achterhoofd beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

Fluks begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Door fel verdedigen werd de bal snel onderschept en in de eerste twee aanvallen was Joost Passchier buitengewoon scherp met twee treffers. Joek Kwakernaak deed hetzelfde in het andere vak waardoor Fluks snel op een 0-4 voorsprong wist te komen.

In vorige wedstrijden wist Fluks ook steeds een gat van vier punten te slaan maar verzaakte toen om door te drukken. Ditmaal was het anders en Fluks stootte direct door naar een comfortabele 1-9 voorsprong. Na een time-out van Fluks was het de opdracht om de eerste helft net zo sterk te beëindigen als er gestart was. Fluks wist zowel van dichtbij als van afstand gemakkelijk te scoren en eindigde de eerste helft met spectaculair korfbal. 3-13 ruststand.

In de tweede helft paste coach Enrico Mud enkele wissels toe om zo iedereen fit te houden. Sommige spelers zijn nog op de weg terug na lange blessures. Joella van Baren mocht haar eerste minuten dit zaalseizoen maken en ze was (tot haar eigen verbazing) bij eerste schot direct trefzeker. Na dit moment zakte de ploeg uit Noordwijk wat in waardoor Nikantes iets terug kon doen.

Na drie snelle scores van Nikantes wist Fluks de draad weer op te pakken door een aantal scores van de sterk spelende dames. Uiteindelijk wist Fluks Nikantes op acht doelpunten te houden en kwam zelf tot 23 punten. Opvallend was dat alle spelers van Fluks tot scoren wisten te komen, waarbij Joost Passchier in zijn eentje net zo vaak wist te scoren als alle tegenstanders bij elkaar (8x).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen titelfavoriet Thor Rotterdam op het programma. Deze ploeg wist tot nu toe elke wedstrijd te winnen, en om nog een kans op de titel te hebben zal Fluks moeten winnen en zo revanche nemen voor het verlies tijdens de ontmoeting eerder dit seizoen.