Logo denoordwijker.nl
Vincent Dani van der Moot van Rijnsburgse Boys in gevecht met Nick van Staveren. | Foto: OrangePictures
Vincent Dani van der Moot van Rijnsburgse Boys in gevecht met Nick van Staveren. | Foto: OrangePictures (Foto: )
Sport

Streekderby zonder winnaar: 3-3

Op een kille Duinwetering kwam pas in de slotminuten de sfeer van een echte derby. Aanvankelijk keken de Noordwijk-supporters wat apathisch toe omdat Rijnsburgse Boys vanaf minuut 1 duidelijk etaleerde dat zij deze middag de punten mee naar huis wilden nemen.

Al heel snel liep Noordwijker Bosma tegen een gele kaart op. Scheidsrechterlijk talent Richard Martens wilde deze derby kennelijk gebruiken om de waarnemers te overtuigen dat hij de regels ook in de eerste minuten heel streng durfde toepassen.
Noordwijk en vooral Bosma was dus gewaarschuwd. Intussen speelden de Rijnsburgers gedreven en bleken technisch ook in goeden doen. Wat hen een optisch overwicht opleverde. Dit lichte overwicht werd na ruime 10 minuten via een fraaie treffer van Furgill Zeldenrust vertaald in een verdiende voorsprong: 0-1.


Achtervolging

Noordwijk leek hierbij eerst nog goed weg te komen toen de bal bij een mislukte voorzet buiten bereik van keeper Wolfsheimer op lat belandde. Maar Zeldenrust bleef kalm en ronde de afvallende bal fraai af. Noordwijk moest dus in de achtervolging maar had deze middag een tegenstander tegenover zich die nauwelijks van de bal was af te krijgen. Op het middenveld moest Bosma flink aan de bak en kon Reynaers sporadisch zijn dominantie in de combinaties etaleren. Het was eigenlijk wachten op een 2e treffer van de Rijnsburgers.


Droge knal

Toen die uitbleef kon Noordwijk dus onverwacht nog voor de rust op gelijke hoogte komen. Denzel James probeerde het succesvol op de rand van de 16. Zijn droge knal richting de bovenhoek werd geen strobreed in de weggelegd en het was: 1-1.
Na de rust was het opnieuw Rijnsburgse wat het initiatief naar zich toe kon trekken. De logische 1-2 viel kort voor dat er een uur was gespeeld. Het was opnieuw Zeldenrust die de trekker overhaalde. De geelzwarten heersten hierna op alle fronten. En brachten Noordwijkse verdedigers een aantal keren via zeer vermakelijk tikkie-takkievoetbal tot wanhoop. Zeldenrust trof bij zo'n aanval ook nog eens de lat. Kees Zethof besloot in te grijpen en wisselde Bosma, James en Bröcker voor Westdijk, de Kruijs en Smith.


Aanjager

Rijnsburg wenste echter geen medewerking te verlenen en in no-time was het Jongenelen die de 1-3 liet noteren. De wedstrijd leek gespeeld maar Noordwijk toonde veerkracht. De Kruijs toonde zijn snelheid, een getergde Westdijk nam direct hierna de rol als aanjager.
Westdijk, zichtbaar getergd door zijn beperkte rol als invaller, beloonde Noordwijk en zichzelf in de slotfase met een fraaie treffer: 2-3. Te laat zou je denken maar dan heeft Noordwijk altijd nog Van Staveren. De gehele wedstrijd gretig ogende Hillegommer hielp Noordwijk in de allerlaatste seconden aan de gelijkmaker. De aanhang explodeerde, de Rijnsburgers lagen geslagen op het kunstgras. Het onmogelijke werd waar gemaakt en de 3-3 uit het vuur gesleept.

Noordwijk speelt zaterdag tegen rode lantaarndrager ASWH. Op papier natuurlijk een gemakkelijke opgave. Omdat deze ploeg dit seizoen niet in staat is blijkt om indruk te maken. Voor Noordwijk de kans om zich richting linker rijtje te spelen.

Meer berichten