Nieuwe impuls door badstatus | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Marketing Directeur Quirine Kamphuisen is verheugd dat Noordwijk de badstatus zal verwerven. | Foto: WS
Marketing Directeur Quirine Kamphuisen is verheugd dat Noordwijk de badstatus zal verwerven. | Foto: WS (Foto: )

Nieuwe impuls door badstatus

Het jaar 2019 was toeristisch gezien, niet alleen door het fraaie weer, een behoorlijk succesvol jaar. Toch blijft Noordwijk niet stilzitten en wordt er binnen diverse organisaties hard gewerkt om ook in de toekomst succesvol te zijn. Ondernemend Noordwijk raakt steeds verder in de ban van de verwerving van de Badstatus.

Gezondheid is wereldwijd een onderwerp dat heel veel mensen aanspreekt. Daarom wil men dolgraag en liefst zo snel mogelijk in de boeken te komen als een heilzame zeebadplaats. Daardoor kan er niet alleen op de Duitse markt succesvol worden gewerkt aan het aantrekken van toeristen.


Samenwerking

Vanuit het marketing-denken was men opzoek naar eigentijdse aansprekende en toekomstgerichte vertalingen van de aantrekkelijkheid van bloemenbadplaats Noordwijk. Met de zee, de prachtige natuur, de historie met kruidenteelt,de bloemen plus de bewegingsfaciliteiten en de zorghotels kan Noordwijk zich wereldwijd presenteren als 'European Health Destination. De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk toonde zich samen met Noordwijk Marketing vanaf het begin erg enthousiast. Men zag met de badstatus dus grote mogelijkheden op de Duitse toeristenmarkt. Er werd door beiden samengewerkt met Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk. Door hen er werd heel serieus gewerkt aan een bidbook waarin criteria voor het verkrijgen van de badstatus werden uitgewerkt en onderbouwd.

Na toekenning van deze titel door de European Spa Association (ESPA) zal een nieuwe toekomstgerichte markt kunnen worden benaderd. Waardoor toeristen en congresgangers een extra reden wordt aangeboden om de keus te maken naar Noordwijk te komen. Het hoeft geen betoog dat ondernemers en inwoners hier van kunnen profiteren.

De lokale initiatieven bleven niet onopgemerkt en inmiddels heeft niet alleen het Economic Board Bollenstreek maar ook de provincie Zuid -Holland het project omarmd. Indien, zoals het er nu naar uitziet, eind maart aan de gemeente Noordwijk officieel de badstatus zal worden uitgereikt, zal commissaris Jaap Smit daar zeker bij aanwezig zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>