Logo denoordwijker.nl
Een stoet van protesterende boeren trok naar de KW Boulevard voor protest in Business Class. | Foto: WS
Een stoet van protesterende boeren trok naar de KW Boulevard voor protest in Business Class. | Foto: WS (Foto: )
Foto's

Boerenprotest aan zee

Een indrukwekkende hoeveelheid tractoren vonden zaterdag hun weg naar de Oranjepromenade in Noordwijk. Het werd voor de ruim tachtig boeren een warm onthaal. Niet alleen door Bram Mol en directeur Jaap Liethof. Maar vooral ook door de vriendelijk lachende medewerkers van de Hotels van Oranje, die rond gingen met dampende koffie, krentenbrood en ander lekkers.

Door Wim Siemerink

Ook de in behoorlijke getale aanwezige Noordwijkers lieten overduidelijk weten volledig achter de boerenprotesten te staan. Heel Nederland weet inmiddels wel dat agrarisch Nederland het totaal oneens is met de in hun ogen overdreven bescherming van zandhagedissen en heideplanten. Maar toch blijven de boeren de aandacht opeisen.

In het programma Business Class van Harry Mens ,dat wekelijks wordt opgenomen in het Elfde gebod, kregen de boeren van hem nogmaals een warme douche. Mijn vader was een bollenboer dus ik snap de verontwaardiging', aldus de presentator.

Op slot

Zijn gasten, programmamaker Robert Jensen en politicus Henk Otten, maakten daar eveneens duidelijk dat zij volledig achter de verontwaardigde boeren staan. Boerendochter Anja Henken sprak namens de protesterende boeren: 'De politiek zet een heel land op slot door een door henzelf veroorzaakt probleem simpelweg onze kant op te schuiven. Ook nog eens met zogenaamde oplossingen die gewoon niet haalbaar zijn',

De vrees voor incidenten die er bij sommigen toch was bleek volledig ongegrond. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard waren burgemeester Hermans en wethouder Sjaak van den Berg er echter getuige van dat de gehele demonstratie heel rustig en zonder incidenten verliep.

De politie-eenheden en hulpverleners konden tevreden vaststellen dat hun aanwezigheid feitelijk overbodig was.

Meer berichten