De Noordwijkse spitsen zagen geen kans de overmacht van verdedigers het echt moeilijk te maken. | Foto: WS

Excelsior benut kansen wel en Noordwijk niet

Algemeen Sport

Na afloop noemde Kees Zethof het de wet van Murphy. Supporters mopperden over falende aanvallers. De neutrale toeschouwer zag echter een technisch vaardig Excelsior Maassluis uiteindelijk een verdiende overwinning behalen. Simpelweg omdat scoren een belangrijk onderdeel is van het voetbalspel.

Direct na het begin werd al duidelijk dat er druk lag op de Noordwijkers. Het ontbrak aan de nodige rust in de opbouw en onzorgvuldigheid werd een gevolg van die onrust. Terwijl Kees Zethof nog wel de nodige rust uitstraalt wachten supporters en sponsoren ongeduldig, na 3 nederlagen op rij, op weer eens een overwinning.

Na dus eerst wat aftasten van beide kanten ging Noordwijk op zoek naar een openingstreffer. Reynaers leek te kunnen scoren maar Excelsior wist dit net te voorkomen. Aan de andere kant legde arbiter Smit de bal net buiten de 16 na een onbehoorlijke tackle van Overvliet.

Op de lat

Na bijna 20 minuten kon Van Staveren inkomen richting het doel maar ook hij vond het net niet. Vijf minuten later klonk er geweldige knal toen een schot van Reynaers door de lat werd gekeerd. Dat was voor Noordwijk kennelijk het sein om nog meer naar voren te schuiven. Maar al heel snel maakte Excelsior gebruik van de op de rechtervleugel ontstane ruimte. Waar Bröcker geen kans zag tijdig in te grijpen. Jamie den Hartog deed waarvoor hij is aangetrokken en tekende voor de 0-1.
Het laatste kwartier van de eerste helft begon met een vrije trap voor Noordwijk. Daar waar Reynaers nogal eens trefzeker was schoot hij nu strak in de muur. En met de kleinst mogelijke achterstand moest Noordwijk richting de thee.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Noordwijk speelde het vertrouwde spel en er kwamen wat mogelijkheden maar Excelsior stond verdedigend als een huis. Individueel bleken een aantal roodwitten niet in staat hun vertrouwde niveau te halen. Kees Zethof greep in met een dubbele wissel. Van Staveren en Westdijk moesten naar de kant voor Denzel James en Martijn Le Congé. De laatste leek even later, na een perfect uitgevoerde aanval, te kunnen gaan scoren. Maar zijn schot trof geen doel.

Opportunistisch

Noordwijk zwoegde en opportunistisch zocht de ploeg naar de gelijkmaker. Maar plots lag de bal, na een snelle counter en een perfecte lob, aan de andere kant wel in het net:0-2. Met nog 10 minuten te gaan bracht Zethof nog een aanvaller in de persoon van Waandels in het veld. Het leek een wanhoopwissel en veel verandering bracht dit niet. In blessuretijd was er nog even van alles te noteren. Een gemiste, zeker niet terecht gegeven penalty van Maassluis, de 1-2 van Wendt en tot slot een eigen doelpunt van Le Congé: 1-3. Een pessimistische conclusie zou kunnen zijn dat voor Noordwijk het rechterrijtje het hoogst haalbare is. In de nabije toekomst kan Noordwijk aantonen dat pessimisten ongelijk hebben.

Na eerst een weekje najaarsvakantie kan Noordwijk op 26 oktober uit bij GVVV laten zien dat er alle reden is voor optimisme.