Vier sterren voor een schoon strand | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Strandjutters hebben hard gewerkt om vier sterren bij elkaar te halen. | Foto: Ina Verblaauw
Strandjutters hebben hard gewerkt om vier sterren bij elkaar te halen. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Vier sterren voor een schoon strand

Ieder jaar wordt door de stichting Nederland Schoon sterren uitgereikt voor de schoonste stranden van Nederland. De uitreiking, dit jaar voor de 15e keer, is een belangrijk instrument om de kust mooi en schoon te houden. De winnaar dit jaar met vijf sterren is Noord-Beveland geworden. Noordwijk en enkele andere gemeenten ontvingen vier sterren. Reden voor wethouder strandzaken Roberto ter Hark de mensen, die er dagelijks voor zorgen dat het strand schoon is, in het zonnetje te zetten.

Door Ina Verblaauw

Bij Strandpaviljoen Bubble Beach bedankte Ter Hark de werknemers van Firma van der Putten, de Juttersgroep Noordwijk en de cliènten van 's-Heeren Loo/woonzorgpark Willem van den Bergh voor hun inzet het Noordwijkse strand en de duinen schoon te houden.

"Ieder jaar worden er onaangekondigd drie inspecties gehouden. Dit jaar bij Alexander Beach, Koele Costa, Bries en De Zeemeeuw.

Op vier onderdelen wordt de schoonheid beoordeeld: de stranden, parkeerplaatsen, op- en afritten en rondom de paviljoens. De gemeente ontving van de inspectie een rapportage met het advies extra aandacht te hebben voor de op- en afritten", aldus Ter Hark.

Zeer schoon

Een positief punt om te vermelden is dat de hoeveelheid afval die wordt gevonden, jaarlijks afneemt. Het ontvangen viersterren-bord met de vermelding 'Zeer schoon strand', komt te hangen bij de uitkijkpost bij Afrit 10.

Zeeland en de Waddeneilanden scoren traditiegetrouw hoog. Op die stranden komen naar verhouding veel minder mensen en wordt er ook minder afval achtergelaten op de stranden. In dat licht gezien, mag de prestatie van Noordwijk – en ook Katwijk scoorde vier sterren – als een topprestatie worden gezien.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>