De Raad wil bouwen voor Noordwijkse starters | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl

De Raad wil bouwen voor Noordwijkse starters

De Raad Bouwontwikkeling zou volgens het beeldkwaliteitplan 'De Nes 1´ op het terrein van Bowling Noordwijk 16 zeer luxe appartementen mogen en willen realiseren. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan de gemeenteraad. In dezelfde brief wordt eraan herinnert dat op de genoemde ontwikkeling geen verplichting drukt van een sociaal component.

In dezelfde brief is te lezen dat De Raad Bouwontwikkeling gaarne bereid is om af te zien van dit bestaande plan met uitsluitend luxeappartementen met een gemiddelde verkoopwaarde van een miljoen euro.

Hiervoor in de plaats blijkt opvallend genoeg inmiddels al een ander bouwplan te hebben ontworpen voor 70 woningen in de sociale sector, voor starters met een huurprijs van € 495,00 per maand. En daarnaast 36 woningen in de middeldure sector met een huurprijs van € 795,00 per maand. De bebouwing zou bijna niet boven het niveau van de Duinweg uitkomen en worden gesitueerd in een parkachtige omgeving.

Het bedrijf zou na onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat hiervoor in Noordwijk een enorme behoefte bestaat. Het bedrijf heeft inmiddels op een speciale website het vervangende bouwplan al gepubliceerd en concludeert dat het een oplossing biedt voor de vele jongere inwoners van Noordwijk om zich daar te kunnen huisvesten.

De Raad Bouwontwikkeling wil nu van de gemeenteraad weten of er heel snel medewerking kan worden gegeven aan de uitvoering van dit plan. De brief staat als ingekomen stuk op de agenda van de raadsvergadering van dinsdag 18 juni.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>