Theo Alkemade wil zich inzetten in Europa | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Theo Alkemade is de enige streekgenoot die verkiesbaar is voor het Europese Parlement. | Foto: PR
Theo Alkemade is de enige streekgenoot die verkiesbaar is voor het Europese Parlement. | Foto: PR (Foto: Picasa)

Theo Alkemade wil zich inzetten in Europa

Hij is gewaardeerd fractievoorzitter van het CDA in de Noordwijkse gemeenteraad en onderscheidt zich daar door zijn heldere opstelling, zijn concrete vragen en zijn op de praktijk gebaseerde politieke keuzes. Theo Alkemade wil nu zijn kennis en kunde gaan inzetten in het Europese parlement. Reden genoeg om met hem in gesprek te gaan.

De eerste vraag is natuurlijk waarom hij de dorpspolitiek wil inruilen voor de Europese politiek. Het antwoord is duidelijk: Omdat hij vanuit zijn praktijkervaring als MKB-er het belang van internationaal zakendoen van nabij heeft ondervonden. Hij zegt daarover: 'Naar mijn mening kunnen we echt niet meer zonder de EU. Niet bepaald een ideale bestuursorganisatie, maar wel een die ons langdurige vrede, veiligheid en economische voorspoed heeft gebracht'.


Standpunten

Na zijn televisie-optreden bij (streekgenoot) Harry Mens in Businessclass oogstte hij al veel waardering voor de manier waarop hij zijn standpunten duidelijk maakte. Hij zegt met heel veel nadruk dat Nederland geen melkkoe mag zijn van Brussel, dat de buitengrenzen snel moeten worden gesloten en dat Nederland zich een sterke positie moet verwerven binnen die EU.


Geen bevoegdheden meer

Theo Alkemade verduidelijkt: 'De laatste jaren ben ik als ondernemer vanuit de Benelux alsook vanuit Engeland actief geweest. Voor mij komen deze werelden nu in Europa bij elkaar met de Brexit, Immigratiegolf, bankencrisis, begrotingsdiscipline en duurzaamheid. Daar ervaar ik de waarschuwingen die voor ons allen gelden. En waarbij we als Nederland niet moeten toekijken maar in actie moeten komen. Er zijn zoveel Nederlandse belangen in het geding zoals bijvoorbeeld het pulsvissen. We moeten bij belangrijke zaken baas in eigen land: blijven en geen bevoegdheden meer aan Brussel overgeven. Zo nodig ons vetorecht gebruiken als er Nederlandse belangen in het geding zijn'.


Melkkoe

Zoals gezegd vindt Alkemade dus dat Nederland zeker niet de melkkoe mag zijn van Europa. Hij stelt zich dan ook nadrukkelijk op als tegenstander van Europese belastingen. Hij benadrukt dat landen met te veel uitgaven zoals Italië stevig moeten worden aangepakt. En dan zijn er volgens hem nog 2 hele belangrijke zaken. De eerste is dat er geen WW-uitkeringen naar het buitenland mogen worden overgemaakt. Ten tweede moet de Europese politiek in Brussel met de handen af blijven van onze pensioenen.


Duurzaamheid

Theo Alkemade hecht veel waarde aan het verduurzamen van de maatschappij. Hij verwondert zich er hardop over dat we zonder enige moeite de 384.400 km afleggen om naar de maan vliegen maar geen kans zien om de 1 kilometer onder het aardoppervlak aanwezige warmte op te halen en te benutten. Hij is nadrukkelijk voorstander van zelfvoorzienend worden in Europa door gebruik van innovatieve energie. Alkemade daarover: 'Met windmolenparken gaan we het eenvoudigweg echt niet redden. Oplossingen zoals aardwarmte en kernenergie bieden meer mogelijkheden'.


Veiligheid

Tot slot is natuurlijk ook de veiligheid een onderwerp. Alkemade wil zich ook hard maken voor het sluiten van de buitengrenzen en het opvangen van vluchtelingen in de regio.
Hij ziet ook helemaal niets in het toelaten van nog meer landen in de EU. Bovendien is hij voor herinvoering van een inreisvisum voor mensen van buiten de EU. Dat moet uiteindelijk ook een bijdrage gaan leveren aan onze veiligheid en een betere bescherming tegen het terrorisme.


Stemmen

Theo Alkemade roept iedereen op om in ieder geval te gaan stemmen. Maar hij vraagt vooral om aan hem het vertrouwen te schenken. De voorkeur geven aan nummer 13 van de lijst van het CDA biedt volgens hem de kans dat er in ieder geval een gepassioneerde kandidaat zich als regionaal betrokken politicus kan gaan inzetten voor regionale belangen in Brussel. Iets wat hij heel graag wil maar waarbij de kiezer wel degelijk het laatste woord gaat hebben.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>