Een feestje bij het doelpunt (1-1) door Wesley Haasnoot. | Foto: Johanna Wever

Gretig SJC wint van Ajax

Algemeen

Het was een wedstrijd waar het eigenlijk nergens meer om zou moeten gaan. Maar toch bleken beide ploegen niet van zins, ondanks de heerlijke weersomstandigheden, er een zomeravondwedstrijd van te maken. Maar zowel SJC als opponent Ajax zochten waar mogelijk de aanval en schuwden een nuttige overtreding niet. Waardoor het al met al best een aardige wedstrijd werd.

SJC begon met Wesley Haasnoot in de basis en de herstelde Levi Berends naast Mike van Toor aanvankelijk op de bank. Tracy Kapata stond met Jelle van Went centraal in de verdediging. Na even te hebben afgetast zocht SJC de weg naar voren en vanuit een corner kopte Rick van Dijk net naast de goal. Even later kon die zelfde van Dijk slechts met een pittige overtreding worden afgestopt wat hem een poosje trekkebenend deed rondlopen.

De supporters zagen dat zowel Jordy Groot als Abas al Tamimy en Tracy Kapata gedurfd mee deden in aanvallende patronen. Maar dat leverde natuurlijk ruimte op voor Ajax. En plots stoomde de balvaardige Burgzorg op de vleugel op. Zijn voorzet bereikte Ricardo Fransberg die koppen scoorde: 0-1. SJC leek geschrokken en even bleven de loopacties uit. Het spel werd daardoor te statisch maar al snel herstelde de ploeg zich. We zagen opnieuw een paar mogelijkheden . Eerst voor Tom Duindam en even later voor Jordy Groot. Maar beiden troffen geen doel. Aan de andere kant kwam SJC heel goed weg toen Ralph Jurka voor Ajax de lat trof.
SJC verdiende wel een gelijkmaker maar kreeg deze uiteindelijk cadeau door een domme actie van keeper Zandwijken kort voor rust. Op de buitenrand van het strafschop gebied gaf hij Wesley Haasnoot een opzichtige duw in de rug. De terecht toegekende strafschop werd door Jordy Groot perfect verzilverd: 1-1

Wissels

Na de rust kwamen beide ploegen ongewijzigd binnen de lijnen. En direct ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De balvaardigheid en het voetballend vermogen bracht hen een aantal keren gevaarlijk in het strafschopgebied. Verder dan een buitenspeldoelpunt kwamen zij echter niet. SJC stelde daar ook een aantal aardig ogende acties tegenover waarbij de kopkans van Tom Duindam de meest opmerkelijke was. Na ruim een half uur in de tweede helft liep Burgzorg van Ajax tegen een tweede gele kaart op en kon vertrekken. Inmiddels was Kapata vervangen door Mike van Toor en was even later was ook Levi Berends in de ploeg gekomen.

Verdedigend bleef SJC ook hierna best overeind en aanvallend kwamen er nog maar spaarzame kansjes, Met tenslotte ook nog een zeer gretige Emin Vllasaku voor Abbas al Tamimy spelde SJC de wedstrijd uit. Met nog een behoorlijke kans voor Melvin van Stijn in de 85e minuut en een bal op de paal van Vllasaku toonde SJC aan nog over de nodige gretigheid te beschikken. Een 3e doelpunt kwam er niet meer. Maar de verdiende winst lijkt een steuntje in de rug voor coach Tom Van Rijn om straks optimistisch op 4 juni de nacompetitie in te gaan. Eerst wacht zaterdag nog wel de uitwedstrijd tegen ASWH. Die ploeg kan nog , mogelijk ten koste van Quick Boys, een periodetitel veroveren. Dus heel gemakkelijk zal het in Hendrik Ido Ambacht niet gaan worden.