Commotie rond Strandrups | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Picasa

Commotie rond Strandrups

Niet alleen in Noordwijk kent de zogenaamde Strandrups grote bekendheid. Vanuit het hele land zijn er duizenden mensen met beperkingen die via een rit in dit voertuig een onvergetelijke dag is bezorgd. Dat was de strekking van de inspraak waarmee het bestuur van de Stichting Outdoor4Disabled zich deze week wanhopig tot de politiek wendde.

Volgens inspreker Thomas Steenvoorden heerste er grote verbazing en ongeloof bij heel veel Noordwijkers nadat bekend werd dat de succesvolle Strandrups van de stichting Outdoor4Disabled in de berging zou moeten blijven. Dat zou het gevolg zijn van angst die is ontstaan bij de verantwoordelijke instanties. Dit nadat er landelijke commotie ontstond als gevolg van een tragisch ongeval op een spoorwegovergang met een zogenaamde Stint. Net als na de incidenten in Volendam en Haaksbergen kwam er ook nu de bekende overtrokken reactie van de kant van de autoriteiten.


Geen vergunning

Het gevolg is dat de politie voor het rijden met de Strandrups de benodigde ontheffing niet wilde afgegeven. Er zou nu opeens sprake zijn van illegaliteit. Men concludeerde dat het onmogelijk was een vergunning of een ontheffing af te geven. De vele vrijwilligers kwamen in actie en klopten aan bij het bestuur van de stichting Outdoor4Disabled. Zij maakten zich ernstig zorgen. Duizenden invaliden en oudere mensen zouden naar aanleiding hiervan dus de dupe worden van bureaucratie.
Inmiddels kwamen er schriftelijke vragen over dit heikele onderwerp vanuit de lokale politiek. Met name Groen Links en PUUR. Men ziet hierin bepaald geen "effectieve, efficiënte, klantgerichte dienstverlening", zoals in het coalitieakkoord staat aangegeven.


Oplossing

Inmiddels lijkt het in de publiciteit treden te werken. Want er zijn nu toch berichten dat er een tussenoplossing zou zijn gevonden. Daaraan zijn dan wel een aantal praktische en voor de stichting zeer beperkende voorwaarden verbonden zoals de maximum snelheid en het aantal passagiers.

Indien de stichting aan die voorwaarden kan voldoen dan zouden de autoriteiten bereid zijn om alsnog een ontheffing te verlenen. Zodat er, nog voor het aflopen van de oude vergunning per 1 mei, zekerheid kan zijn voor de vele vrijwilligers. Toch blijft er voor het stichtingsbestuur en hun groep vrijwilligers nog een maar. Er dreigen in de nabije toekomst toch nog landelijke wetswijzigingen die dan opnieuw extra praktische problemen voor de stichting kunnen opleveren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>