| Foto: pr. / www.ombudsman.nl
| Foto: pr. / www.ombudsman.nl Foto: pr.

Belastingaangifte inkomstenbelasting 2018

Algemeen

Bij veel mensen valt binnenkort weer de bekende 'blauwe envelop' in de bus voor de aangifte over 2018, ondanks de berichten dat deze post gaat verdwijnen en de digitale Berichtenbox daarvoor in de plaats komt.

Maar uw belastinginvullers van de gezamenlijke lokale Ouderenbonden en Stichting Welzijn Noordwijk zijn hier klaar voor en kunnen ook dit jaar u weer helpen, niet alleen met uw aangifte inkomstenbelasting, maar ook eventueel met uw huur- en zorgtoeslag. Deze vrijwilligers hebben hiervoor een gedegen opleiding gevolgd, die speciaal gericht is op de eenvoudige belastingaangiften.

Deze service wordt door de belastinginvullers tegen een kleine kostenvergoeding (€12,-) verleend per adres. De doelgroep: in principe  leden van de lokale Ouderenbonden en donateurs van Stichting Welzijn Noordwijk, met een jaarinkomen tot € 35.000 (alleenstaande) of € 50.000 (gehuwden/samenwonenden.)

Voor de aanmelding vragen wij u ook dit jaar rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw belastinginvuller uit onderstaande lijst. De aangifte gebeurt op dezelfde manier als voorgaande jaren, dus op een pc in De Wieken of Het Trefpunt, ofwel bij u thuis of bij de belastinginvuller.

In 2019 staan er ook een aantal belastinginvullers klaar om iedereen in Noordwijk te helpen die aan de inkomenscriteria voldoet. Dit gebeurt op elke dinsdagmiddag vanaf 8 januari via het wekelijkse inloopspreekuur "Koffie & Geldzaken" op het sportpark Duinwetering, waar mensen met  vragen over geld en andere administratieve zaken terecht kunnen.

De termijn voor de aangifte is ook dit jaar tot 1 MEI 2019. Vóór 1 maart 2019 krijgt u eventueel  een brief van de Belastingdienst met een nieuwe machtigingscode. Deze code heeft de belastinginvuller nodig om uw gegevens te downloaden en uw aangifte te doen. Mocht u deze brief   en/of nieuwe machtigingscode niet ontvangen hebben, dan vragen wij deze machtigingscode voor u aan. Zelfs als u nog nooit aangifte gedaan heeft, kan het zinvol zijn onze hulp in te roepen in verband met aftrekbare zorg/ziekte kosten en eventuele huur- en zorgtoeslag.

Via de computer kan ook in korte tijd worden uitgerekend wat u moet betalen of eventueel kunt terugkrijgen van de al ingehouden en/of betaalde belasting en of u het correcte bedrag van zorg- en/of huurtoeslag uitgekeerd hebt gekregen in 2018 en uitgekeerd krijgt in 2019. Ook kan worden bekeken of u in aanmerking komt voor kwijtschelding gemeentebelasting en waterschapslasten.

De Belastinginvullers staan weer tot uw dienst en de volgende mensen kunt u bellen:

(de eerste twee op de lijst nemen vooral  nieuwe klanten aan)

Pieter Verhoeven: 36 112 82
Wil Steenvoorden: 06-524 074 08
    
Froukje Vriezema: 36 160 43
Hans van der Hoeven: 06-536 321 60
Harm Meijers: 36 106 04
Teun Meijvogel: 36 460 37
Tiny van den Wollenberg: 36 211 32
Ton Ouwehand: 36 186 38
Wil van Leeuwen: 36 161 63
 

 

Uit de krant