Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Fortuinlijke winst op De Dijk voor strijdend SJC

Algemeen

Er breken nu wel hele belangrijke weken aan voor trainer Sjaak Polak en zijn selectie. Want als de doelstelling om zich te handhaven in de derde divisie gerealiseerd moet worden dan zullen er punten moeten worden verzameld. En dat zal niet eenvoudig gaan zo bleek tegen De Dijk uit Amsterdam.

Met Tom Broekhuizen weer terug van een blessure en jeugdtalent Jelle van Went ook weer in de basis begon SJC aan de taak om de rode lantaarndrager met lege handen terug naar huis te sturen. Maar de geplaagde Amsterdammers lieten direct al zien dat zij niet van plan waren om de punten zomaar cadeau te doen. Keeper Haggerty moest als eerste aan de bak om een snelle Amsterdamse treffer te voorkomen. Echter al snel gevolgd door een eerste kans van SJC. Tot groot verdriet van de SJC-aanhang ging de kopbal van Tom Duindam over de lat.


Surprise

Niet veel later kreeg SJC een Sinterklaassurprise in de vorm van een stuntelende Amsterdamse doelman. El Baouchi deed zijn storende werk en de in het nauw gebrachte verdediger speelde terug op de doelman. Die deed even alles verkeerd en via Tom Duindam en uiteindelijk Stef van der Zalm was het tot grote opluchting van de supporters 1-0. Kort daarna een nieuwe mogelijkheid voor SJC maar Mike van Toor kopte een fraai genomen corner net over.
De SJC-verdediging had het moeilijk met De Dijk en hun snelle vleugelspelers. Vanuit een vrije trap ontstond er een gevaarlijke situatie waarbij een schot vanuit de 16 maar nauwelijks over de lat boven Haggerty zeilde. Een doelpunt hing in de lucht en als gevolg van matig uitverdedigen kwam dat er ook van. Een snelle combinatie werd omgezet in een geweldige voorzet. Die vervolgens diagonaal werd ingeschoten: 1-1. Inmiddels was Rick van Dijk vervangen door Abbas al Tamimy. Vlak voor rust leek SJC wel op voorsprong te kunnen komen maar de inzet van Mike van Toor leverde geen doelpunt op.

SJC zocht naar een manier om tot goede combinaties te komen maar dat lukte van geen kant. Toch kwamen de zwart witten onverwacht op voorsprong. Een voorzet van links werd door Stef van der Zalm door getikt naar Tom Duindam die geen moment twijfelde: 2-1. Mogelijk was het spanning maar eigenlijk onverklaarbaar dat SJC niet in zijn normale spel wist te komen. De Dijk werd de bovenliggende ploeg, kreeg een aantal grote mogelijkheden maar zag geen kans om Haggerty nog te verschalken. De Noordwijkse doelman verrichtte een paar uitstekende reddingen. En had het geluk aan zijn zijde toen een fraaie stiftbal, voor hem onbereikbaar ,via het aluminium boven hem werd gekeerd. Bij SJC zorgde het laatste fluitsignaal voor opluchting. Bij de Amsterdammers voor een keiharde tik van een onverdiend verlies.

Zaterdag is er aan de Lageweg opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Hoek. De stugge Zeeuwen zullen de verre reis terug wel willen maken met de 3 punten in hun tas. Of SJC dit kan voorkomen is de vraag. Het vertoonde spel geeft nog weinig rede tot optimisme. Maar Sjaak Polak heeft eerder bewezen met een juiste strijdwijze sterke tegenstanders pijn te kunnen doen. Het zou mooi zijn dit ook tegen Hoek weer eens te laten zien.

Uit de krant