Afbeelding

Minimale bezetting genoeg voor NOVO

Algemeen

Afgelopen vrijdag betraden de heren van NOVO om 19.00 uur het veld in Nieuwegein. Dit koste 4 auto's, om 7 personen op tijd in de zaal te krijgen, maar dat mocht de pret niet drukken. De heren van NVC kennen de heren van NOVO al langere tijd. Het tweede team van NVC kent wat vernieuwing en verjonging, maar was ondanks de ervaring niet opgewassen tegen het stabiele NOVO.

De eerste set begon NOVO koud en kwam langzaam op gang, helaas voor NVC was dit bij beide teams het euvel. NOVO wist langzaam zonder te veel inspanning naar het einde van de set te groeien. Ondanks het gebrek van buitenaanvaller Dennis Glasbergen haalde NOVO de set met 19-25 binnen. Daarna bleek alleen de tweede set ontnomen te worden voor de Noordwijkers.

Door het teveel aan eigen fouten kon NVC de set zelf bemachtigen met 25-21. Doordat NOVO niet kon wisselen moest coach Rieneke Wielenga de heren weer met plezier het veld in sturen. Toen NOVO op de vrijdagavond weer luidkeels het veld betrad konden de derde en vierde set gewonnen worden met 14-25 en 16-25. De minimale bezetting voldeed om met duidelijke cijfers NVC haar reeks met 1-3 verloren wedstrijden aan te laten houden. NVC liet NOVO zonder veel inspanning winnen, wat gezien de bezetting gunstig uit viel voor NOVO.

Met deze winst staan de Noordwijkers na dit weekend op de tweede plaats in de ranglijst. Een onverwachts hoge ranking gezien de sterke tegenstanders in de derde divisie poule. Dit voorspelt natuurlijk nog een mooi seizoen!

Zaterdag mag de hele vereniging NOVO weer aantreden op Sportpark Duinwetering, welke afgesloten wordt met een feest na de wedstrijd van het eerste heren team om 15.00 uur tegen het tweede team van USV Protos uit Utrecht.

Uit de krant