Brandjes wil openbaarheid over zijn brief aan de gemeenteraad | de Noordwijker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo denoordwijker.nl
Foto: Picasa
Politiek

Brandjes wil openbaarheid over zijn brief aan de gemeenteraad

Noordwijk raakt opnieuw in de ban van zogenaamde schandaalpolitiek. De 7 sterrengemeente ziet maar geen kans zich als een gerespecteerde democratisch gekozen eenheid van college en gemeenteraad te profileren. 

Het lijkt erop of er in de Noordwijkse politiek altijd wel wat is op gebied van integriteit en niet respectvol met elkaar omgaan. 

Deze week staat een brief aan de gemeenteraad van aannemer De Raad Bouw centraal. Een brief aan de gemeenteraad die opvallend genoeg voor de raadsvergadering als 'vertrouwelijk' werd gekenmerkt. Volgens directeur Brandjes bevat zijn brief alleen maar informatie uit openbare stukken. 

Brandjes reageert nu met een tweede brief met daarin vermeld: 'Ten overvloede geven wij toestemming om onze brief van 2 november 2018 met bijlagen als volledig openbaar stuk op de agenda te plaatsen en volledig openbaar te behandelen. En wel per direct. Zodat iedereen er kennis van kan nemen en dit niet in achterkamertjes blijft hangen'.

Dat juist in deze weken van verkiezingscampagne de brief op de mat van de gemeenteraad valt is natuurlijk geen toeval. In de brief wordt dat verduidelijkt als er te lezen staat:'Wij vinden het belangrijk dat de kiezer hier kennis van neemt zodat het College verantwoording kan afleggen aan deze kiezer.

Donderdag 8 november vergadert de gemeenteraad van Noordwijk. Ongetwijfeld een bijeenkomst de heel veel journalistieke belangstelling gaat krijgen.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>