Sabir Achefay in duel met Dennis van Duinen of Harkemase Boys. | Foto: OrangePictures Foto: Pieter van der Woude

Noordwijk is stapje dichter bij periodetitel

Algemeen

Wie zich wilde permitteren de aftrap van Noordwijk tegen Harkemase Boys te missen had het deze keer bepaald bij het verkeerde eind. Omdat bijna direct vanaf de aftrap Noordwijk via het eindstation Achefay wist te scoren. En nauwelijks 3 minuten later was het alweer gelijk omdat Rondeltap de doelpoging van Stelpstra niet de baas kon: 1-1.

Deze week speelde Noordwijk in Enschede de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Een gelegenheid waarbij de ploeg niet alleen met 2 fraaie goals liet zien dat zij tot goed voetbal in staat zijn maar waar ook 4 tegentreffers werden geïncasseerd. Waardoor duidelijk werd dat dit Twente toch nog een maatje te groot is voor dit Noordwijk.

Heerlijk middagje

Tegen Harkemase Boys werd het voor de schare vaste supporters weer een heerlijk middagje Noordwijk. Niet alleen was het heerlijk zonnig op de Duinwetering maar het was ook weer een wedstrijd met af en toe heerlijke combinaties en heerlijke individuele hoogstandjes. Maar na de snelle 1-1 kwamen er wel te weinig van die heerlijke doelpunten. Tot de genoemde categorie behoorde wel het doelpunt van Nick van Staveren op slag van rust. Vanuit een heerlijke aanval via Achefay en een kopbal van Wendt maakte de bonkige spits het ook koppend af: 2-1.

Na de rust was het niet al te lang wachten op de 3-1. Opnieuw was het van het Nick van Staveren die de roos wist te vinden. Het bleef een levendige wedstrijd. Waarin Noordwijk toch duidelijk de bovenliggende ploeg was. En waarin de stevige en robuuste Friezen weliswaar goed partij gaven maar geen moment aanspraak mochten maken op een overwinning. Heel beheerst speelde Noordwijk richting het eindsignaal.

Puntenverlies Quick Boys

Vlak voor tijd mocht Noordwijk bovendien nog een gemakkelijk gegeven penalty benutten. Een bal viel op de arm van een Friese verdediger en dit werd beoordeeld als opzettelijk handspel. Het was natuurlijk specialist Reynaers die het vonnis voltrok: 4-1.

V.v. Noordwijk kon zich na deze eigen winst verheugen over het puntenverlies van Quick Boys. De Katwijkers die een vroege voorsprong van 1-0 konden nemen zagen een paar goals afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Lange tijd bleef het 1-0 omdat Quick Boys verzuimde een hoeveelheid kansen te benutten.

In de slotfase kwam ASWH alsnog op 1-1. Hierdoor heeft Noordwijk nu 2 punten voorsprong genomen op de Katwijkers.

Bij winst in de wedstrijd op 17 november tegen ASWH is de eerste periodetitel zeker.