Afbeelding
Foto: Picasa

Palen op Jeroensplein eindelijk weg

Algemeen

Maandagmorgen werd met de helpende hand van de wethouders Salman en Barnhoorn de eerste betonnen kolos verwijderd uit het straatbeeld rond het Jeroensplein.

Wethouder Barnhoorn verduidelijkte dat op termijn van enkele maanden alle palen dienen te verdwijnen en dat er een zogenaamde shared-place gaat ontstaan. Een inrichting van de openbare ruimte waar weggebruikers met 100% respect voor elkaar om dienen te gaan. Automobilisten, voetgangers, fietsers en rollatorgebruikers hebben dezelfde rechten. Barnhoorn: 'Na 10 jaar ergernis breekt er nu een andere tijd aan'.


De wethouder maakte ook melding van een geheel nieuwe inrichting van het evenementenplein. Enkele bomen zijn inmiddels dood gegaan en dienen te worden verwijdert. Zogenaamde boombakken zullen rondom de gezonde bomen worden aangelegd. Dit komt misschien wel op gespannen voet met de plaatsing van de feesttent tijdens de Oranjefeesten. Maar de wethouder benadrukte dat er met passen en meten en in overleg met betrokkenen er zeker een oplossing voor zal gaan komen. Bovendien ontstaat er meer ruimte omdat de entree via de beweegbare palen zal worden verplaatst richting de toren. Al met al wordt het afwachten of dit alles tot verbeteringen leidt.

Uit de krant