| Foto: Cor de Mooy
| Foto: Cor de Mooy

Opnieuw koop woonhuis voor uitbreiding museum

Algemeen

Het pand van je buurman is maar 1 maal te koop. Zo redeneert het Noordwijkse college van B&W in een collegevoorstel om een uitbreiding van Museum Noordwijk te realiseren.

Al enige tijd is er die wens om Museum Noordwijk uit te breiden. Met het Rijksmuseum in Amsterdam als voorbeeld is er de redenatie dat een fikse uitbreiding ook een fiks aantal meer bezoekers zal gaan trekken. Omdat daar in de politiek nog grote twijfels over bestaan en men de vergelijking met het Rijksmuseum wel erg ambitieus vindt, heeft de gemeenteraad nog geen beslissing genomen over het toekennen van bijdragen en subsidies.
Panden rondom de aloude museumboerderij werden wel al eerder aangekocht. Feit is daarbij dat het noodzakelijke onderhoud aan o.a. het aangekochte pand Nic. Barnhoornweg 44 de gemeente al veel geld heeft gekost. Wat bij diverse politieke partijen vragen opriep.

Nu doet zich volgens het college dus een nieuwe kans voor. Nadat de bewoner van Jan Kroonsplein 8 onlangs is overleden willen de erfgenamen op korte termijn zaken doen met de gemeente. Dat wil het college ook omdat het bestuur van het museum heeft aangegeven dat dit pand cruciaal is voor een goede uitvoering van hun uitbreidingsplannen. Wonderlijk is dat de gevraagde aankoopprijs niet gewoon openbaar wordt gepubliceerd. Wel duidelijk is dat de gemeente voor 2/3 eigenaar wordt en Museum Noordwijk voor 1/3. De politiek moet zich nu opnieuw uitspreken. Maar men lijkt door eerder genomen beslissingen nu voor een voldongen feit te worden geplaatst.

Uit de krant