Caroline bij haar kunstwerk. | Foto: Ina Verblaauw
Caroline bij haar kunstwerk. | Foto: Ina Verblaauw

Winkels Paspartoe vieren 20-jarig bestaan

Algemeen

Zaterdag 8 september was het feest bij de vestigingen van de creatieve ateliers van Paspartoe. Op de vestigingen aan de Albertus van Velsenstraat en locatie Tuinextra in Noordwijk, de Voorstraat in Katwijk en de Meerstraat in Hillegom stonden die middag de deuren wijd open tijdens het georganiseerde Open Huis. Alles ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van Paspartoe. Een onderdeel van 's-Heerenloo waar cliënten met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding elke dag aan het werk zijn om hun creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Door Ina Verblaauw

Op de locatie Albertus van Velsenstraat is een winkel gevestigd en een expositieruimte. Ook op de begane grond de keuken en grote stamtafel en een ruimte voor activiteiten. Op de bovenverdieping de echte werkruimtes: ateliers voor schilderen, houtbewerken en keramiek. Twee keer werd een rad van fortuin gedraaid, waarbij mooie prijzen konden worden gewonnen. Alle prijzen gemaakt in eigen huis.
Aan het eind van de middag werd een veiling gehouden, waarbij 20 bijzondere kunstwerken onder de hamer gingen, zoals schilderijen, papier-maché figuren, tot kunst verheven bezems en keramiek schalen. Eén van de ingebrachte kunst was het schilderij Tulpen, gemaakt door Caroline Mertens. Zij was best wel een beetje nerveus, want voordat de veiling begon, was er al een bod gedaan op haar werk. Tijdens de veiling werd het voor een nog hoger bedrag verkocht. De veilingmeesters voor deze gelegenheid waren Rik Kentie en Nick Duindam. Zij wisten op enthousiaste wijze een mooi bedrag van € 700,- bijeen te vergaren. Dit bedrag zal worden besteed voor de aanschaf van een computer met bijbehorende creatieve softwareprogramma's.

Uit de krant