Afbeelding

Avondvierdaagse boekt deelnemersrecord

Algemeen

Een recordaantal van 1173 deelnemers aan de Avondvierdaagse. Dit jaar met als start- en finishpunt het zwembad BinnenZee. Voor deze locatie was gekozen omdat de gemeente Noordwijk had aangegeven dat er tegenover de gebruikelijke locatie Sportpark Duinwetering bouwactiviteiten zouden plaatsvinden en dat het uit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk daar start- en finish te houden.

Door Ina Verblaauw

Organisator Barbara Noort van volleybalvereniging NOVO: "We moesten toen uitzien naar een andere locatie en vonden die gelukkig bij het zwembad. Een prima alternatief, veel medewerking en goede voorzieningen".

Het was heel erg warm en benauwd. De tweede avond werd zelfs afgeblazen vanwege het afgegeven code oranje met fikse onweersbuien. Het werd daarom een driedaagse, met behoud van recht op de zo felbegeerde medaille. Ondanks de hitte, waren er geen uitvallers te melden. De routes gingen over 5 of 10 kilometer. Inschrijving is vanaf de leeftijd van vier jaar, maar de meesten lopen vanaf hun zesde jaar. Het merendeel van de lopers zijn kinderen; er was ook een groep volwassenen, die dit loopevenement gebruikten als training voor de Vierdaagse van Nijmegen.

De pretband Mexicano's uit Voorhout zorgde voor een gezellig sfeertje op het veld achter het zwembad. Daar hadden alle scholen een herkenbaar eigen plekje om de helden en heldinnen te huldigen. Op de tafels lagen de medailles, maar ook snoep, bloemen, stickers en een tegoedbon voor een gratis ijsje. Het merendeel van de mensen was tevreden over de nieuwe locatie. Het veld is wat kleiner dan bij Sportpark Duinwetering, maar dat maakt het wel erg knus.

Uit de krant