Martijn Le Conge schiet vanaf 11 m. de 0-1 binnen. | Foto: OrangePictures
Martijn Le Conge schiet vanaf 11 m. de 0-1 binnen. | Foto: OrangePictures

Noordwijk verliest van Jodan Boys: 3-1

Algemeen

Noordwijk liep tegen een pijnlijke nederlaag op. De Jodan Boys bleken in Gouda in staat om veerkracht te tonen. Door na een 0-1 achterstand uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen.

Het werd zo'n middag waarvan je als coach zou wensen dat je team zichzelf beter zou belonen. Want de pijnlijke nederlaag tegen de Jodan Boys was niet te wijten aan ontzettend matig spel, maar vooral aan het feit dat deze middag teveel kansen en kansjes werden gemist.
Toch zou men de Jodan Boys ook tekort doen door te stellen dat alleen Noordwijk een overwinning verdiende. De Gouwenaren, door veel Noordwijk-supporters gezien als 'Angstgegener', hadden niet minder dan 5 invallers nodig om het team compleet te houden. Maar begonnen uiterst gedreven aan de strijd. Ze stonden stevig in de duels en maakten het Noordwijk daarmee moeilijk. En wanneer door hen de bal was verovert, dan ging die onmiddellijk richting het Noordwijkse zestienmetergebied.


Voorsprong

In het eerste half uur ging het qua veldspel eigenlijk gelijk op, maar kreeg Noordwijk iets meer mogelijkheden. De Jodan Boys zagen echter wel een zekere lijkende treffer door de lat gekeerd. Na dit half uur leek Noordwijk het geluk van de kampioen te kunnen uitbuiten. Westdijk ging gewillig naar de grond, scheidsrechter Bos blies op de fluit en Le Congé schoot van de penaltystip raak: 0-1

Na de rust was het gauw gedaan met de voorsprong. Een prachtige aanval, een perfecte combinatie en afgerond met een keihard schot door Jodanees Bellachen. De stand was weer gelijk: 1-1. Na een uur spelen leek Noordwijk ec hter wederom op voorsprong te komen. Maar een katachtige redding van keeper Marvin Straver voorkwam dit.


Eigen doelpunt

Met Michel voor ten Hoope en James voor Manuputty ging Noordwijk op jacht naar de zege. Maar het waren juist de Jodan Boys die op voorsprong kwamen. Want 1 minuut nadat Borsboom de plaats had ingenomen van Westdijk was het de ongelukkige Bröcker die een eigen doelpunt maakte: 2-1. En de logische jacht op de gelijkmaker bracht ook nog eens het gevreesde risico van een tegentreffer. Waandels benutte de ruimte en maakte de 3-1.

Dit onverwachte verlies brengt Noordwijk natuurlijk terug op aarde. Maar is zeker geen rede om te twijfelen aan een goede afloop van deze competitie. De grote voorsprong op Stedoco en Ter Leede is er nog steeds. Wel staan er nog een paar pittige partijen tegen andere titelkandidaten op het rooster, volgende week die tegen Hoek en pas op 19 mei die tegen Achilles Veen. Maar zaterdag eerst de punten veroveren in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Argon. Juist de ploeg die de Jodan Boys vorige week nog een lesje leerde. En dus niet mag worden onderschat.

Uit de krant