Tjeerd Westdijk haalt uit en schiet de 0-2 binnen. | Foto: OrangePictures

Noordwijkse overmacht vernedert Rijsoord: 1-8

Algemeen

Noordwijk had bij de herstart van de competitie in Ridderkerk bij tegenstander Rijsoord de absolute heerschappij. Na een eenzijdige wedstrijd kon met niet minder dan 1-8 kon de thuisreis worden aanvaard. Ook nog eens met de wetenschap dat concurrent Ter Leede tegen Rijnvogels een nederlaag had opgelopen.

Vooraf was er bij de Noordwijk-supporters nog enige vrees voor de ploeg uit Ridderkerk, die het niet alleen moest het doen zonder de Japanner Yuki Hasoka (terug naar Japan omdat zijn visum niet werd verlengd), maar deze week van het bestuur ook te horen kreeg dat hun trainer Gijs Zwaan na 6 succesvolle seizoenen geen contractverlenging meer kreeg. Of dat redenen waren waardoor de ploeg nauwelijks tot voetballen in staat bleek is de vraag. Hun zo geroemde verdediging hield open huis en de aanvallers schopten werkelijk geen deuk in een pakje boter.

Prijsschieten

Voor Noordwijk werd het dan ook een middagje prijsschieten. Met een achttal fraaie goals en met minstens evenveel gemiste kansen. De wedstrijd had eigenlijk met dubbele cijfers gewonnen dienen te worden. Maar na afloop viel daar natuurlijk niemand meer over.
Over de wedstrijd valt nauwelijks meer te vertellen dan dat het eenrichtingsverkeer betrof.
Met een fraaie hattrick voor Tjeerd Westdijk die al na 4 minuten de score opende. Het volgende kwartier heerste Noordwijk maar kon Rijsoord met kunst en vliegwerk zijn 2e treffer voorkomen. Na ruim 20 minuten was die er dan wel 0-2. En 10 minuten later de 0-3. Nog voor de rust kon Thomas Reynaers eerst de 0-4 laten aantekenen, gevolgd door zijn tweede treffer op aangeven van James: 0-5.

Alweer Westdijk

Wie had gedacht dat Rijsoord na rust uit een ander vaatje zou gaan tappen had het volkomen mis. Want minnen de 3 minuten was de volgende treffer van alweer Tjeerd Westdijk.
De ploeg van trainer Gijs Zwaan bleef dus ook na rust ver onder de maat. En de ploeg van Zethof kwam dan ook volkomen logisch ook nog op 0-7 na een treffer van Emiel Wendt. En een kopbal van diezelfde Wendt zorgde zelfs voor de 0-8 waarna de Noordwijkers het kennelijk wel genoeg vonden. Inmiddels was Michel in de ploeg gekomen voor Overvliet en Hoogerwaard voor James. Tenslotte waren er ook nog speelminuten voor van der Krogt die Westdijk, de maker van 4 doelpunten, mocht vervangen. Het kort voor tijd gemaakte doelpunt van Rijsoord kon nauwelijks als een eretreffer worden omschreven. Simpelweg omdat er voor Rijsoord deze middag geen eer te behalen bleek te zijn.

Noordwijk moet volgende week tegen Stedoco laten zien dat het kampioenschap een serieuze doelstelling kan zijn. Stedoco won eveneens met de behoorlijke cijfers van 5 tegen 2 van Nootdorp.
Maar met de juiste instelling en de steun van het thuispubliek lijkt opnieuw een overwinning eenvoudigweg haalbaar.
Door het verlies van Ter Leede, die Rijnvogels tot 2 keer toe zagen scoren, staat Noordwijk florissant aan de kop van de ranglijst. Het doelsaldo van 52 voor en 20 tegen mag zonder meer indrukwekkend genoemd worden. Deze geweldige herstart van de competitie zal Noordwijk alle vertrouwen moeten geven om dit seizoen met succes te kunnen afronden.