Afbeelding

Topkorfbal aan de Duinwetering

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag was de goed gevulde sporthal aan de Duinwetering het decor van een oefenwedstrijd tussen twee van de beste korfbalteams ter wereld.

De Noordwijkse korfbalvereniging Fluks organiseerde het treffen tussen de huidige kampioen TOP Solarcompleet uit Sassenheim en Fortuna/Delta Logistiek uit Delft, eveneens uitkomend in de korfbal league. Voor deze teams maakte de oefenwedstrijd deel uit van de voorbereiding op het nieuwe (zaal)seizoen dat over enkele weken begint.

Na een welkomstwoord van Gerben van Duin (Wethouder van Sport) schoot Fortuna uit de startblokken, en zij wisten de in de beginfase opgebouwde voorsprong de hele wedstrijd vast te houden. Halverwege de tweede helft leek het erop dat TOP door een eindsprint dichterbij kon komen, maar door een paar fraaie scores wist Fortuna toch weer afstand te nemen. Aan het einde van een enerverende wedstrijd was de uitslag 17-23 in het voordeel van de ploeg uit Delft.

Voor de ploegen was het een goede oefenwedstrijd en voor het in grote getale aanwezige publiek een mooie gelegenheid om topspelers van dichtbij aan het werk te zien.

Uit de krant