Afbeelding

Nieuwe super zorgt niet voor extra overlast

Algemeen Politiek

parkeeroverlast ♦ Ondernemers rondom de nieuwe super in de Maarten Kruytstraat kregen deze week geruststellende antwoorden van het Noordwijkse college. Daarbij werd duidelijk gemaakt dat zij geen extra hinder gaan ondervinden bij aanvoer van producten.

De houders van de garageboxen grenzend aan het perceel kregen eenzelfde geruststellend bericht. Wel zijn er beperkende bepalingen voor het aantal malen dat vrachtverkeer in het gebied kan worden toegelaten. Dat is ook het geval van de aan en afvoer via de Bomstraat.

De gemeente stelt dat de situatie met het vrachtverkeer oplosbaar is en dat er bij de uitwerking van alle plannen en voorschriften nadrukkelijk rekening zal worden gehouden met de wensen van de omwonenden. Met nadruk wordt ook verklaard dat er aandacht is voor de verkeersveiligheid en vooral die van het winkelend publiek.
Voor de omwonenden van het Jan Kroonsplein kwam er een minder vrolijk bericht. Hun wens om het bestaande milieuparkje te verplaatsen wordt niet gehonoreerd. Omwonenden ondervinden veel overlast maar dat bleek niet voldoende reden om hun voorstel om elders een ondergrondse opslag te realiseren ook uit te voeren. Op de website is te lezen: 'Het verplaatsen van de containers naar Leijduinstaete vindt het college geen goed idee. Dan verplaats je de problemen en de overlast. Naar een plek waar veel meer mensen wonen. Het college stelt daarbij dat het meestal geen kwaadwillendheid betreft. En houdt de omwonenden voor: 'Echt kwaadwillenden zullen niet de moeite nemen om met hun afval naar een milieuparkje te gaan. Ze dumpen hun afval op een afgelegen plek. Daar moet ook rekening mee gehouden worden'.

Uit de krant