Afbeelding

Oliebollenklim in Jeroenstoren

Algemeen Kort nieuws

torenklimmen ♦ Woensdag 28 december kan men genieten van de traditionele Oliebollenklim in de oude Jeroenstoren. Deze klim wordt een reis door de tijd.

Beneden bij de ingang van de toren staat een schoorsteenveger. Bij zijn vuurtje mogen de kinderen een marshmallow roosteren. De eerste klim gaat direct naar de tweede etage. Daar vindt een muzikale ontmoeting met Deepstreet plaats. Zijn liedjes gaan over het thema tijd en er mag meegezongen worden.
De volgende etage is de grote klokkenzolder. Hier wordt de tijd gemaakt. De gids vertelt er graag over. Vadertje Tijd en zijn vrouw ontvangen de gasten op de vierde etage. Zij overdenken verleden, heden en de toekomst. En dan is daar de goede fee. Zij wacht daar de mensen op, trakteert op een beetje geluk en bekrachtigt de goede voornemens met haar magische toverstaf. Op de trans van de toren kan er genoten worden van het mooie uitzicht over Noordwijk en omgeving.
Tenslotte worden alle bezoekers na de afdaling, op de eerste etage verwend met een oliebol en een drankje. De eerste opgang vindt plaats om 12.00 uur. De laatste om 16.00 uur. De toegangsprijzen zijn voor volwassenen € 4,- en voor kinderen € 2,50.

Uit de krant