Afbeelding

Politiek debat over parkeren pas in januari

Algemeen Politiek

utopie ♦ Om in Noordwijk, in navolging van Katwijk, het parkeren binnen afzienbare tijd voor eens en voor altijd op te lossen lijkt een niet realiseerbaar verlangen.

Het aan de politiek gepresenteerde parkeeronderzoek dat werd uitgevoerd biedt daarvoor weinig ruimte. Hoewel het erop lijkt op de achtergrond er toch iets speelt. Want zoals wethouder Salman ons verzekerde: 'Wanneer in januari het rapport in zijn geheel op tafel komt dan zal het voor iedereen duidelijk worden dat we met de juiste oplossingen gaan komen.

Een teleurgestelde Salman ergerde zich openlijk aan het gebrek aan medewerking van een aantal ondernemers. Die niet bereid bleken om cijfers betreffende hun bedrijfsvoering te delen met de onderzoeker. Maar verder toont hij zich bijzonder enthousiast en meldt trots dat de metingen die zijn gedaan hem heel veel inzicht verschafte.
Dat enthousiasme horen we ook van Taetske Visser (PUUR). Zij noemt het een geweldige basis om straks in januari, met het complete rapport op tafel, het openbare debat aan te gaan. De zorgen die er ook bij PUUR leven zouden door dit rapport volledig kunnen worden weggenomen.
Peter van Bockhove (LSNZ) noemt de presentatie van de onderzoeker een plezierige ervaring. 'We weten nu even meer als dat we als betrokken burgers natuurlijk toch ook al wisten', merkt hij op.
Hij is echter minder geduldig en wil het rapport heel snel in de politiek te bespreken. 'We moeten nu spijkers met koppen slaan', horen we hem zeggen.
De onderzoeker, de heer Van Savooyen, geeft ons dezelfde boodschap als wethouder Salman. Onze opmerking dat er wel heel erg weinig mogelijke oplossingen worden gemeld deelt hij niet. Wel zegt hij dat zijn oplossing om het Gat van Palace te benutten tijdens de samenstelling van zijn presentatie vastliep omdat de onderhandelingen met Volker Wessels dit blokkeerden.

Uit de krant