Logo denoordwijker.nl
Nel Steenvoorden ontving afgelopen vrijdag de gemeentelijke waardering voor mantelzorgers uit handen van wethouder Marie José Fles. |
Nel Steenvoorden ontving afgelopen vrijdag de gemeentelijke waardering voor mantelzorgers uit handen van wethouder Marie José Fles. |
Kort nieuws

Mantelzorgers bedankt!

mantelzorgpas ♦ Nel Steenvoorden ontving afgelopen vrijdag de gemeentelijke waardering voor mantelzorgers uit handen van wethouder Marie José Fles. Strandpaviljoen het Zuiderbad - één van de aangesloten partners bij de Mantelzorgpas - bood het gezelschap een feestelijk taartje en kopje koffie aan.

Van eind september tot en met 31 december kunnen mantelzorgers zich inschrijven voor de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Noordwijk waardeert zijn mantelzorgers en wil dit laten blijken door een attentie in de vorm van een tegoed van € 100,-. Dit tegoed wordt op de zogenaamde Mantelzorgpas gezet.

Mantelzorgers die zorgen voor iemand die in Noordwijk woont kunnen een blijk van waardering aanvragen. Zij ontvangen de Mantelzorgpas waarop de gemeente een tegoed van € 100,- stort. Met de Mantelzorgpas kan bij meer dan 25 lokale winkels en voorzieningen worden betaald. De blijk van waardering is bedoeld voor mantelzorgers die voor tenminste 3 maanden en gemiddeld tenminste 8 uur per week onbetaald voor iemand zorgen. Mantelzorger en zorgvrager vragen de pas gezamenlijk aan. Aanvraagformulieren zijn beschikbaar bij de recepties van de gemeente, woonzorgcentra Groot Hoogwaak, Jeroen en de buurtcentra de Wieken en 't Trefpunt.

Mantelzorgers die al in het bezit zijn van een Mantelzorgpas kunnen hun huidige pas blijven gebruiken. Als zij in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering van 2016 wordt het tegoed op hun bestaande pas opgehoogd. Bestaand en nieuw tegoed blijft gewoon geldig tot het is opgemaakt.

Meer berichten