Parkeeroplossingen rond Hoofdstraat blijven uit | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Peter van Bockhove: 'Veel gepraat maar nog steeds geen oplossingen'.
Peter van Bockhove: 'Veel gepraat maar nog steeds geen oplossingen'. (Foto: Picasa)

Parkeeroplossingen rond Hoofdstraat blijven uit

  Politiek

Het realiseren van de nieuwbouw op het parkeerterrein aan de Maarten Kruytstraat komt snel dichterbij. Aanleiding voor Peter van Bockhove om nadrukkelijk vragen te stellen over de voortgang bij het zoeken naar de noodzakelijke alternatieve parkeerruimte.

Omwonenden en ondernemers maken zich nu al grote zorgen. De parkeerdruk is al enorm en zal ongetwijfeld verder blijven toenemen. Wethouder Ter Hark verzekerde de gemeenteraad dat zijn ambtelijke organisatie met zorg en toewijding op zoek is naar oplossingen. Het deze week in gebruik genomen parkeerverwijssysteem moet er voor zorgen dat er in ieder geval geen vrije parkeerruimte onopgemerkt blijft. De suggestie om op het Palaceplein tijdelijk dubbeldeks te parkeren heeft volop aandacht. Maar Van Bockhove stelde vast dat hierover wel veel wordt gepraat en geschreven maar dat er nog geen concrete plannen zijn gepresenteerd.

Dit weekend werd opnieuw aangetoond dat men veel creatiever zal moeten worden op het gebied van parkeeroplossingen. Het organiseren van grote evenementen wordt wel gestimuleerd maar de parkeerbehoefte die daarbij ontstaat vraagt veel meer extra voorzieningen dan alleen een shuttlebus aan de rand van de gemeente of een parkeerverwijssysteem rond de Boulevards. Op die momenten kijken Noordwijkers jaloers naar Katwijk. Het parkeerprobleem vraagt om een realistische en vooral praktische benadering en daarbij om heel veel ruimte om creatieve ideeën een kans te geven. De nu noodzakelijke oplossingen vereisen ook daadkracht om te voorkomen dat Noordwijk de badplaats wordt waar bezoekers langdurig en wanhopig rondjes rijden op zoek naar een vrijgekomen parkeerplekje.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>