Politiek unaniem over nieuwe burgemeester | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wendy Verkleij wordt vrijwel zekerde eerste burgemeester van fusiegemeente Noordwijk. | Foto: Marco Hamoen
Wendy Verkleij wordt vrijwel zekerde eerste burgemeester van fusiegemeente Noordwijk. | Foto: Marco Hamoen (Foto: )
Politiek

Politiek unaniem over nieuwe burgemeester

Vorige week werd de Noordwijkse bevolking geïnformeerd over de komst van een nieuwe burgemeester, Wendy Verkley-Eimers (56, VVD). De minister BZ onderzoekt formeel de integriteit van de toekomstig burgemeester. Dan volgt via een Koninklijk besluit de benoeming door de koning. Waarna op 27 januari de commissaris Jaap Smit de burgemeester beëdigt. Vervolgens vindt in een speciale raadsvergadering de installatie plaats.

Door Wim Siemerink

Wij vroegen politieke partijen om een eerste reactie waarbij Theo Alkemade (CDA) sprak van de beste van de kandidaten. Hij wilde daar gezien de plicht tot geheimhouding verder niets over kwijt. Hij ziet naast een representatieve functie vooral een zakelijke benadering van lokale en regionale taken als belangrijke opdracht. Hij rekent op een heel open denken richting de inwoners.

Jan Janson (PvdA) was minder gesloten en wist dat ze volgens iedereen ver boven andere kandidaten uitstak. Janson: 'Ik verwacht dat de collegeleden de borst kunnen nat maken want het is een pittige dame met veel ambitie'. Hij hoopt wel dat ze goed zichtbaar en bereikbaar zal zijn en vindt het verbinden van de kernen tot de belangrijkste taak horen.

Ook openhartig toonde Peter van Bockhoven (LSN) zich, hoewel het sausje van geheimzinnigheid ook over zijn antwoorden werd gegoten. Hij sprak van een burgemeester met niet alleen bestuurlijke maar ook met levenservaring.' Ik vind ze als voormalig raadslid, wethouder en burgemeester gewoon de beste van de kandidaten', vertrouwde hij ons toe. Daadkracht tonen noemde hij als haar belangrijkste opdracht voor de komende periode.

Jaap de Moor (NZL) zag in mevrouw Verkley de verbindende persoonlijkheid die nodig is om aan de fusiegemeente leiding te geven. Ook hij was terughoudend: 'Het ligt allemaal gevoelig vanwege de geheimhoudingsplicht en de bijbehorende zware sancties'. Hij hoopte dat verbinden en vlot kunnen schakelen door haar snel zichtbaar wordt gemaakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>