Jiska Star en Frank Krol in de 'huwelijksboot'; een van de mooie foto's die Frank's vader maakte. | Foto: Willem Krol.
Jiska Star en Frank Krol in de 'huwelijksboot'; een van de mooie foto's die Frank's vader maakte. | Foto: Willem Krol.

Ja-woord NRB geliefden

Algemeen

Voor Frank Krol en Jiska Star was het vrijdag de dag dat ze op het gemeentehuis van Noordwijk elkaar het ja-woord gaven. Een bruiloft met een extra Noordwijks tintje, want de geliefden zijn beiden zeer actief binnen de Noordwijkse reddingsbrigade. 

Ze leerden elkaar kennen op het Northgo College waar de vonk oversloeg. Na het Northgo is Frank de ICT kant opgegaan en is inmiddels ingenieur. Jiska is na haar studie werkzaam als verpleegkundige in het LUMC in Leiden. 

Hilda, de moeder van de bruidegom laat weten: “De familie Star zet zich al generaties lang in voor de NRB Noordwijk. En ook onze zoon Frank kreeg natuurlijk de NRB-koorts te pakken. Twee jaar geleden heeft Frank Jiska een huwelijksaanzoek gedaan maar vanwege corona is het huwelijk toen uitgesteld. Gelukkig konden ze dan eindelijk vrijdag in het ‘huwelijksbootje’ stappen!”

Vader van de bruidegom Willem Krol, fotograaf voor onder meer deze krant, zorgde uiteraard voor de prachtige foto’s van het kersverse paar. De rit naar en van het gemeentehuis werd gedaan in een originele legerjeep met vier motorvoertuigen als escorte. Het huwelijksfeest bij De Heeren van Noortwyck duurde tot in de kleine uurtjes. De dag erna is het kersverse bruidspaar op huwelijksreis naar Indonesië vertrokken.

Afbeelding

Uit de krant