In een open Cadillac reed Sint Nicolaas naar Noordwijk Binnen. | Foto: Ina Verblaauw
In een open Cadillac reed Sint Nicolaas naar Noordwijk Binnen. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw
Foto’s

Sinterklaas is weer in het land

Algemeen

De kinderen van Noordwijk konden weer massaal naar het strand om daar de komst van Sinterklaas af te wachten. Zaterdagochtend kwam de boot van de KNRM met daarop de Goedheiligman en enkele pieten aan. Het was dit jaar allemaal een beetje anders. De wandeltocht vanaf de boot naar het podium werd vervangen door een rit direct naar het gebouw van de Noordwijkse Reddingsbrigade. Er werd ondertussen gezwaaid en gedanst door de Pieten en de kinderen.

Door Ina Verblaauw

Burgemeester Wendy Verkley en kinderburgemeester Tess van Eijk heetten de sint welkom bij het gebouw van de NRB. De Sint was blij dat hij na een barre tocht met heel veel wind en hoge golven eindelijk weer aan land kon komen. Er is een heus Noordwijks Sinterklaaslied gemaakt met een daarbij behorend dansje. En de kinderen wisten daar allemaal van. Onder aanvoering van de blog-piet werd er gezongen en gedanst.

Vanaf de NRB ging de stoet naar de Hoofdstraat. Met een open Cadillac vertrokken de Sint, de Hoofdpiet, de burgemeester en de kinderburgemeester onder sirenegeloei van de brandweer naar de Hoofdstraat. Na deze rit was er even een moment van pauze voor de Goedheiligman.

Om half 2 vertrok een bonte stoet van auto’s richting Noordwijk Binnen. O.a. een legerjeep, golfkarren, Amerikaanse cabrio’s, fietsen, kleine auto’s, grote auto’s. Alle voertuigen hadden een APK (Algemene Pieten Keuring) en konden dus meedoen aan de feestelijke optocht. Veel belangrijker: alle voertuigen hadden heel veel pakjes aan boord.

De zegetocht van Sinterklaas ging via de Panhuysstraat en Duinweteringkade door naar de Kerkstraat en eindigde op het balkon van Hof Van Holland. Het zonnetje scheen lekker en de kinderen konden naar hartenlust het Noordwijkse Sinterklaaslied zingen met het op school ingestudeerde dansje. Eén groot feest.

Namens de Noordwijkse Ondernemers Vereniging sprak Linda Janmaat een kort dankwoord uit aan de gemeente voor het groen licht geven op vrijdagavond voor de doorgang van de intocht in deze vorm. Ze riep alle kinderen op om richting het gemeentehuis keihard ‘dankjewel burgemeester!’ te roepen.

n Uitbundige begroeting nieuwe stijl voor Goedheiligman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant