Prijzen ter inspiratie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wethouder Ter Hark vestigde de aandacht op Noordwijk als lucht- en ruimtevaartgemeente. | Foto: WS
Wethouder Ter Hark vestigde de aandacht op Noordwijk als lucht- en ruimtevaartgemeente. | Foto: WS (Foto: )

Prijzen ter inspiratie

Vrijdagavond werden, tijdens een gala in de Hotels van Oranje, door het Nederlands Luchtvaart Fonds de prestigieuze NLF-Prijzen 2019 uitgereikt. Studenten van MBO-, HBO- en WO-opleidingen kunnen jaarlijks na inschrijving meedingen naar een totaal van €15000,- aan prijzen.

Studenten tonen altijd veel belangstelling voor het NLF-initiatief. Hun inzendingen van bijzondere projecten of innovatieve ontwikkelingen moeten voldoen aan criteria die de ruimtevaart verder helpen ontwikkelen. De achterliggende gedachte is dat het bedrijfsleven in samenwerking met de overheid jongeren wil aanzetten om te kiezen voor een opleiding in de lucht- en ruimtevaart.

De gemeente Noordwijk wil graag worden gezien als de belangrijkste ruimtevaartgemeente in Nederland en steunt dit initiatief inmiddels al enkele jaren door 'de Noordwijkse ruimtevaartprijs' beschikbaar te stellen. De cheque van € 2500,- was dit jaar voor DSE Group 08 Spring 2019 van de TU Delft. Zij imponeerde de jury met hun inzending RAMSES: RAM Satellite for Earth Sensing. Tijdens de prijsuitreiking klonk vanuit het bedrijfsleven een smeekbede richting de politiek om voldoende aandacht te schenken aan de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

De Noordwijkse wethouder Roberto ter Hark speelde daar maar al te graag op in. Als uitreiker van Noordwijkse cheque maakte hij aan de toehoorders, bestaande uit het internationale bedrijfsleven, studenten duidelijk, dat Noordwijk veel aandacht geeft aan lucht- en ruimtevaart. Hij vestigde daarmee heel slim juist hun aandacht op Noordwijk. Ter Hark maakte met zijn in perfect Engels uitgesproken rede veel indruk. 'De gemeente Noordwijk kent 3 economische doelen, het toerisme, de bloemen en de ruimtevaart. Wij ontwikkelen inmiddels een Space Campus en hopen daarmee het bedrijfsleven maar vooral ook studenten te inspireren en te stimuleren', hield hij de aanwezigen voor. Of dit snel tot concrete resultaten en nieuwe vestigingen leidt is nog wel even afwachten. De reacties vanuit het bedrijfsleven op zijn inbreng waren in ieder geval positief te noemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>