Zomerserie orgelconcerten Muziek In Jeroen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: PR
| Foto: PR
Cultuur

Zomerserie orgelconcerten Muziek In Jeroen

Vanaf donderdag 11 juli is gedurende zeven weken elke week een orgelconcert te beluisteren op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk (5x) of het Maarschalkerweerd-orgel in de R.K. St. Jeroenskerk (2x).

Het eerste concert op 11 juli wordt gegeven door 'huisorganist' Arjan de Vos. Op het programma staan werken van o.a. César Franck, Charles-Marie Widor, Jehan Alain en Marcel Dupré. Traditioneel staat ook een vrouwelijke organist op het programma en we weten inmiddels dat deze niet onderdoen voor hun mannelijke collega's. De zeer getalenteerde Russische Olga Zhukova bespeelt op 15 augustus het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk.
De feestelijke afsluiting van de serie wordt verzorgd door Jaco van Leeuwen die van dit concert elk jaar iets bijzonders weet te maken.

Na afloop van de concerten wordt onder het genot van een glaasje steeds nagepraat met organist en orgelliefhebbers.

Het volledige programma:
11 juli                Arjan de Vos (in R.K. Sint Jeroenskerk)
18 juli                Geerten Liefting
25 juli                Henk G. van Putten
1 augustus        Adriaan Hoek
8 augustus        Aart Bergwerff (in R.K. Sint Jeroenskerk)
15 augustus      Olga Zhukova (Rusland)
22 augustus      Jaco van Leeuwen

Aanvang 20.15 uur. De Toegangsprijs bedraagt € 7,00. Vrienden van Muziek in Jeroen betalen € 5,00.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>