Logo denoordwijker.nl
Moedertje Groen wil iedereen enthousiasmeren bloemen te zaaien voor insecten. | Foto: WS
Moedertje Groen wil iedereen enthousiasmeren bloemen te zaaien voor insecten. | Foto: WS (Foto: Picasa)

Moedertje Groen verliest geduld

'Mijn geduld is op. De gemeente Noordwijk komt de beloftes niet na en reageert niet meer op mijn herhaalde verzoeken. Dus ga ik zelf maar door met mijn project Bloemen aan Zee'. Een bijzonder bericht van Tessa die inmiddels bekend staat als Moedertje Groen.

Tessa vertelt dat zij van beroep natuurgids is en dat zij zich zorgen maakt over het verdwijnen van bijen en insecten. Zij wilde in samenwerking met de gemeente Noordwijk een project ten uitvoer brengen waarbij rijk bloeiende zomerbloemen een dubbelfunctie kunnen vervullen. Nuttig voor insecten en een verfraaiing van het dorp. Als pilot kreeg zij wel de beschikking over een stukje gemeentegrond aan de Duinweg. Daar zaaide zij haar eerste mengsel zaden. Ze kwam met de dienst groenvoorziening overeen dat er van de kant van de gemeente meer ruimte en ook nog een twaalftal plantenbakken ter beschikking zouden worden gesteld.


Inwoners wel enthousiast

Vanuit het dorp kwamen meer dan 100 enthousiaste reacties waarbij vrijwilligers aanboden om mee te gaan doen. Moedertje Groen werkte daarop een totaalplan uit waarbij in de verschillende wijken deelprojecten konden worden uitgevoerd. Zij noemde het project 'Bloemen aan Zee'. Bij een relatie regelde zij dat zaad beschikbaar kon worden gesteld en het leek allemaal heel vlot gerealiseerd te kunnen worden. Maar daarop stokte de communicatie met de gemeente Noordwijk. Herhaalde malen zond Moedertje Groen e-mails maar tot haar grote teleurstelling kwam er totaal geen reactie meer.

Nu is haar geduld dus op en wil zij zonder de steun van de gemeente het project toch vorm gaan geven. Via een oproep op de sociale media en via de pers roept zij Noordwijkers op om een stukje tuin of anderszins beschikbaar te stellen waar de uitbundig bloeiende zomerbloemen kunnen worden ingezaaid. Tegen een vrijwillige bijdrage van deelnemers stelt ze zogenaamde zaadbommen beschikbaar.
Tessa zegt ons: 'Dit is echt een serieus plan en ik hoop op nog veel meer reacties. Deelnemers krijgen professionele steun en zo nodig organiseren we een informatie bijeenkomst'.
Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@moedertjegroen.nl

Meer berichten