| Foto's  en tekst: Ina Verblaauw
| Foto's en tekst: Ina Verblaauw
foto’s

Noordwijkse kids weten wel hoe ze moeten bouwen

Algemeen

Na 2019 viel het stil in verband met corona. Deze maand werd er weer op los getimmerd, gezaagd en geverfd op het grasveld nabij de ’s-Gravendijckseweg. 

De huttenbouw was in volle gang. Voordeel van vier jaar pauze en een leeftijd van 6 – 12 jaar, is dat een heel nieuwe groep kinderen zich hebben aangemeld. Voor de meeste van hen is het de eerste deelname. En aan de stralende gezichten te zien, niet de laatste.

Thema dit jaar is: Huttenbouw Noordwijk goes into space. 

Alle dagen liepen Troopers rond om de kinderen te assisteren bij de bouw van hun ruimteschip. De eerste ochtend mochten ook ouders nog een uurtje een handje helpen. Maar daarna was het aan de kinderen zelf. De meeste kinderen wilden een verdieping op hun hut. Om dat te kunnen maken, is een bouwvergunning nodig. De bouwcommissie is streng in het verlenen hiervan. Er werden tips gegeven en als er iemand boven staat, mag daaronder niemand in de hut aanwezig zijn. Veiligheid boven alles.

Er werd niet alleen gebouwd. Er waren spelletjes, er werd nog een burgemeester gekozen, er was snoep en limonade en het festijn werd afgesloten met een pannenkoekenfeest.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant