Suzanne Bergmans en Dennis Salman. | Foto: Ina Verblaauw.
Suzanne Bergmans en Dennis Salman. | Foto: Ina Verblaauw.

Stichting Buurtgezinnen van start

Algemeen

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). 

Tekst door Ina Verblaauw

Zo kunnen kinderen wat extra liefde en aandacht krijgen en worden de ouders een beetje ontlast. Sinds enkele jaren is de stichting succesvol actief in diverse gemeenten in Nederland. De stichting wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Namens de gemeente wenste wethouder Dennis Salman coördinator Suzanne Bergmans veel succes met het opzetten van dit project in Noordwijk. “Deze Stichting werkt preventief. Wanneer spanningen in een gezin oplopen, kan een steungezin even voor rust zorgen. Zowel voor de ouders als voor het kind. Het touwtje uit de brievenbus is niet meer, maar betrokkenheid bij je omgeving kan ervoor zorgen dat gespannen situaties niet escaleren door een kind een middagje mee te nemen naar een speeltuin of een nachtje te logeren vragen. Het voorkomen van stress situaties thuis werkt heilzaam voor alle leden van het gezin en een steungezin kan daarbij net even dat beetje ontspanning geven om te voorkomen dat het uit de hand loopt.” Stichting Buurtgezinnen koppelt vraag- en steungezinnen dicht bij elkaar in de buurt. Zowel vraaggezinnen als steungezinnen kunnen zich melden bij de coördinator Suzanne Bergmans. Zij is telefonisch bereikbaar 06-55897155 of via suzanne@buurtgezinnen.nl of te volgen op fb: buurtgezinnen in Noordwijk.

Uit de krant