Burgemeester Verkley en wethouder van den Berg onthulden een bord met ereleden.
Burgemeester Verkley en wethouder van den Berg onthulden een bord met ereleden. Foto: Ina Verblaauw

NRB viert opening nieuwbouw en honderdjarig bestaan

Algemeen

Zaterdag 13 november vond de officiële opening plaats van het NRB gebouw en de viering van 100 jaar NRB. De feestavond was afgelast.

Door Ina Verblaauw

Vanaf 2014 is er gesproken over een nieuwbouw voor het onderkomen van de Noordwijkse Reddingsbrigade, dat kampte met ruimtegebrek aan de Bosweg. De Noordwijkse Zeilvereniging had een probleem met een te oud gebouw. In 2018 kwamen beide partijen en de gemeente Noordwijk een samenwerking overeen, waarbij ze samen in één gebouw zouden worden gehuisvest. In juli van dit jaar vond de sleuteloverdracht plaats. Het gebouw stond er; de inrichting moest door beide verenigingen zelf worden gerealiseerd.

Harry Admiraal, voorzitter van de Reddingsbrigade, noemde het gebouw “de parel in de kroon op het Noordwijkse strand. Eindelijk staan we hier. De leden en vrijwilligers zijn belangrijk voor de vereniging”. Hij bedankte hen voor hun inzet op de diverse fronten: muizwemmen, zwemlessen, de alarmploeg, ambulante diensten en de veiligheidsregio. 

Burgemeester Wendy Verkley en wethouder Sjaak van den Berg onthulden een groot bord met daarop de namen van alle ereleden en leden van verdiensten. Ook de burgemeester bedankte de NRB voor hun inzet voor een veilig strand. Kort memoreerde zij ook aan de inzet van de NRB in Limburg tijdens de overstromingen. 

Admiraal zette tenslotte een aantal leden in de bloemetjes om hen te bedanken voor het vele werk dat is verricht om het gebouw, dat casco werd geleverd, tot een waar thuishonk te maken.

Uit de krant