De NRB ontving een cheque met een mooi bedrag van de Ladies Circle Noordwijk-Oegstgeest. | Foto: Ina Verblaauw
De NRB ontving een cheque met een mooi bedrag van de Ladies Circle Noordwijk-Oegstgeest. | Foto: Ina Verblaauw

Ladies Circle verrast Reddingsbrigade

Algemeen

Ladies Circle is een serviceclub, een vereniging voor actieve betrokken vrouwen tot 45 jaar. Onder het motto vriendschap en service zetten zij zich in voor ondersteuning van goede doelen. In Nederland zijn 73 Circles. Zaterdag 5 juni bracht een delegatie van de Ladies Circle Noordwijk-Oegstgeest een bezoek aan de strandpost van de Noordwijkse Reddingsbrigade nabij het bijna gereed zijnde nieuwe onderkomen van de NRB.

Door Ina Verblaauw

Jaarlijks staan de dames op de Tuinenmarkt met de verkoop van eigengebakken taart. Als alternatief daarvoor werd dit jaar een gezinsfietstocht van Warmond naar Oegstgeest georganiseerd. Met de verkoop van deelnamepakketten met een leuke, lekkere en praktische inhoud werd een mooi bedrag opgehaald.

“We zochten een goed doel dicht bij huis”, aldus Irene Mensen en Paula Visscher. “We gaan vaak met de kinderen naar het strand dus de keuze van een goed doel was snel gemaakt. De Noordwijkse Reddingsbrigade”.

Tamara Caspers, bestuurslid promotie NRB, nam blij verrast een cheque ter waarde van € 2.202,43 in ontvangst. “Wat een groot bedrag”, was haar eerste reactie.

“Hier kunnen we heel veel mee. We hebben nog niet precies een invulling, maar we denken aan de aanschaf van een weerstation en de aankleding van onze nieuwe verenigingsruimte, waarvan de oplevering aanstaande is”.

Uit de krant