Er zijn plannen voor de bouw van een wellnesshotel bij Langevelderslag. | Foto: Pinterest
Er zijn plannen voor de bouw van een wellnesshotel bij Langevelderslag. | Foto: Pinterest

Mogelijk wellnesshotel aan Langevelderslag

Algemeen Politiek

Deze week stelde Rommie van Dokkum namens de PvdA schriftelijke vragen aan het Noordwijkse college. Ingegeven door de angst dat er ongewenste ontwikkelingen op stapel staan in het natuurgebied nabij de Langevelderslag.

Het zou met name gaan om het realiseren van een op het kuuroord gerichte hotelaccommodatie. Mevrouw van Dokkum schrijft: ‘Nu is ons ter ore gekomen dat de gemeente Noordwijk in gesprek is getreden met een ondernemer, die reeds meerdere hotels exploiteert, omtrent een ontwikkeling in de duinen bij de Langevelderslag.”

Ze wijst er op dat op initiatief van het ministerie een zogenaamde ‘Kustpact’ is gesloten. Dit pact is door de belanghebbende partijen, zoals de provincie, het Staatsbosbeheer, de kustgemeenten en natuurorganisaties, ondertekend. Daarin is vastgelegd dat men vroegtijdig in overleg gaat met alle relevante partners indien er sprake is initiatieven op dit gebied.

Rommie van Dokkum wil namens de PvdA weten met welke relevante partners er inmiddels overleg is gezocht omtrent een mogelijke nieuwe ontwikkeling. Ze wil bovendien graag in kennis gesteld worden van de diverse details. Zoals het stadium waarin de plannen verkeren, de locatie, de omvang en de inspanning om de natuur te beschermen. Ze vraagt om de motivatie van het college dat binnen het Kustpact zo’n ontwikkeling een reële optie zou zijn. In een telefoongesprek legt Rommie van Dokkum aan ons uit dat het geen gerucht betreft maar dat zij een persoonlijk gesprek heeft gehad met de genoemde ondernemer. Het zou dus een serieuze optie zijn.

Portefeuillehouder Roberto ter Hark laat, vooruitlopend op beantwoording van de schriftelijke vragen van de PvdA weten, dat er door enkele ondernemers oriënterend gekeken wordt of de Langevelderslag een rol kan vervullen in de ontwikkeling van het Kuuroord Noordwijk. Maar dat er van serieuze plannen nog geen sprake is. De locatie is enkel en alleen het huidige bebouwde gebied nabij de strandafgang. Waar de onderliggende grond eigendom is van het Staatsbosbeheer. Die vervolgens een pachtovereenkomst heeft met de huidige exploitanten, waaronder Edwin de Beukelaar. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Uit de krant