Trap van Rinus bijna hersteld | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl

Trap van Rinus bijna hersteld

Veel mensen maken gebruik van de Trap van Rinus om van Noordwijk Binnen naar het duin en het strand te wandelen. De afgelopen droge zomer en de daaropvolgende regens hebben de trap echter behoorlijk op de proef gesteld. De trap ging hard achteruit en voor het onderhoud van recreatievoorzieningen was bij Staatsbosbeheer na alle bezuinigingen geen budget meer voor herstel. Maar als de nood het hoogst is is redding vaak nabij. Met behulp van de leerlingen van het Wellant college Rijswijk kon alsnog het herstel ter hand worden genomen. Donderdag 29 november wordt de laatste trede worden gelegd. 

De leerlingen volgen de MBO studie Stedelijk groen of die van Natuur, water en recreatie en waren op zoek naar een kans om werkervaring op te doen. Het herstel Trap van Rinus paste daar mooi in. Na drie dagen werken ligt er nu een mooi resultaat. Reden voor een feestelijke afsluiting van het project. 

Wie is Rinus?
In 1991 besloot het team van Staatsbosbeheer in Noordwijk om het bestaande pad te vervangen door een trap. Destijds werkte er zo'n 20 man bij het team. Aan werkkracht geen gebrek. Met de hand werden de bielzen het steile duin opgesjouwd. Jongste van het stel was Rinus van Noort. Hij was nog maar een half jaar aan het werk bij Staatsbosbeheer. In de hitte van die zomer viel hem de eer te beurt om flink wat van de bielzen omhoog te sjouwen. Toen de laatste biels gelegd bleek dit wel een heel bijzonder exemplaar te zijn. En daarmee kreeg de trap zijn naam. 

Rinus werkt nog steeds als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Zijn toenmalige collega's hebben de boswachterskleren al weer een tijdje aan de wilgen gehangen. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>