Vlnr: zoon Thomas, Teun en Aryanne, dochter Anne en Johan en Miriam de Witt. | Foto: Ina Verblaauw
Vlnr: zoon Thomas, Teun en Aryanne, dochter Anne en Johan en Miriam de Witt. | Foto: Ina Verblaauw

Echte Bakker J.G. De Witt wordt Echte Bakker den Dulk

Zakelijk

Met ingang van 1 oktober is het eindelijk zover: Echte Bakker J.G. De Witt in de Hoofdstraat wordt Echte Bakker den Dulk.

Door Ina Verblaauw

Per die datum zijn Johan en Miriam de Witt niet langer eigenaar van de winkel en de bakkerij, dat al 161 jaar een familiebedrijf is. Er is geen opvolging in het bedrijf en Johan en Mariam overwogen hun bedrijf te verkopen. Teun den Dulk kwam op het juiste moment met de vraag of het bedrijf te koop was. In goede harmonie en naar tevredenheid van beide partijen vindt de overdracht per 1 oktober plaats. Teun en Aryanne den Dulk hebben een centrale bakkerij aan de Keyserswey in Noordwijk en winkels in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. De winkel aan de Hoofdstraat wordt aan dit rijtje toegevoegd.

Teun en Aryanne zijn inmiddels de derde generatie die in de familie den Dulk in het bakkersvak werkzaam zijn, dat begon bij opa den Dulk in 1928 in Katwijk. Het bedrijf groeide in de loop der jaren naar het middensegment bakkerij met vijf eigen winkels, levering aan de horeca en een centrale bakkerij aan de Keyserswey. Teun studeerde bedrijfskunde en Aryanne zat in de bloemenhandel. Sinds 1989 zijn zij betrokken bij het bedrijf, dat in 2001 door hen werd overgenomen van zijn ouders. 

De vierde generatie staat inmiddels klaar

Inmiddels staat de vierde generatie klaar. Dochter Anne (32) en zoon Thomas (31) hebben te kennen gegeven in het bedrijf door te willen gaan. Beiden hebben de ondernemersopleiding voor de bakkerij gevolgd aan de Vakschool in Wageningen. Thomas gespecialiseerd in de broodproductie en Anne in banket en chocolaterie. Wat Echte Bakker den Dulk onderscheidt van de andere bakkerijen is hun zuurdesem. “Deze hebben we laten fermenteren in de Vuurtoren van Katwijk: De Vuurbaak.”

Zuurdesembrood met unieke smaak

“Door de sluiting vanwege corona kreeg de unieke micro-atmosfeer van vier eeuwen oud de kans om tot balans te komen zonder gestoord te worden door bewegingen van bezoekers. Deze micro-atmosfeer is gevangen in een eigen zuurdesem, Het Katwijks Desem. Het desem is niet zuur en zacht van smaak. Door dit desem gebruiken we niet alleen voor ons desembrood, maar we voegen het ook toe aan ons gewone brood en geven het hiermee een unieke eigen smaak”, aldus Teun. Voor de klanten van de winkel aan de Hoofdstraat zal er niet veel veranderen, al zullen een aantal nieuwe producten worden toegevoegd. En de naam op de gevel zal veranderen in Echte Bakker Den Dulk.

Uit de krant